Surface Book 3 oficiálně představen. Nabídne o 50 % více výkonu a GPU Quadro RTX

8
Surface Book 3 oficiálně představen. Nabídne o  50 % více výkonu a GPU Quadro RTX
Fotografie: microsoft.com
  • Uvnitř najdeme procesory Intel Core desáté generace
  • Zařízení lze osadit až 32 GB RAM

Microsoft na svých oficiálních stránkách blogs.windows.com představil dlouho očekávaný Surface Book 3, jehož předchůdce jsme v naší podrobné recenzi chválili za povedený displej, výkonný hardware a originální konstrukci.

Novinka pochopitelně i tentokrát kombinuje výhody tabletu a standardního laptopu. Oproti Surface Booku 2 však nabízí až o 50 % více výkonu a baterii s (výrobcem udávanou) výdrží 17,5 hodin. K dispozici je varianta s 13" a 15" PixelSense dotykovou obrazovkou, která si zachovala praktický poměr stran 3:2 a jemné rozlišení 3 000 × 2 000 pixelů, respektive 3 240 × 2 160 pixelů.

Po stránce výkonu se mohou zájemci spolehnout na desátou generace procesorů Intel Core doplněných o grafiku NVIDIA GeForce GTX, případně Quadro RTX. Dále je možné si zvolit konfiguraci s až 32GB operační paměti a rychlým SSD. Novinka startuje na 1 599 amerických dolarech (tedy zhruba 49 tisíci korunách i s daní) a do prodeje půjde již 21. května

Diskuze ke článku
RRR
Zastaralý a topící Intel to zase zabije, druhá věc, kde potřebuje rtx grafiku, když na to neni výkon v mobilním tělě. Ryzen 4000 od amd bude daleko lepší volba.
End
Hmm Intel bugside inside :D sorry ale takové topení není třeba, měli dát pořádný ryzen.
G
Každý hardware, ktorý teraz vyjde s pseudo-novou 10. generáciou Intel procesorov bude automaticky zastaraný. Teraz to ešte výrobcovia musia (asi kvôli podpísaným zmluvám) tlačiť, ale to nič nemení na tom, že 14nm je v roku predražený, nevýkonný a prehrievajúci sa vtip. Dúfam, že sa zmluvy rozviažu a v ďalej generácii už budeme vidieť Ryzen 9 4900 alebo ešte niečo lepšie. Apple už je jeden krok od prechodu na ARM a ostatní by mali čím skôr prejsť na AMD.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze