StreetView v mapách Googlu i pro iOS 6. Musíte ale na web

8

Google včera učinil další krok k zpřístupnění svých map a především funkce StreetView širšímu spektru uživatelů, včetně majitelů zařízení s operačním systémem iOS. Funkce prohlídky ulic je totiž nově dostupná také skrze internetový prohlížeč, aniž by uživatel musel do specializované aplikace.

Stačí ve svém prohlížeči navštívit stránku maps.google.com a vyhledat vámi potřebnou lokaci. V pravém dolním rohu uživatelského rozhraní je pak přítomna známá ikonka StreetView, která vás přenese do pohledu v ulici. Dodatečnou informaci o lokaci pak poskytne stránka Google+ Local.

V internetovém prohlížeči jsou také k dispozici pomocníci pro navigaci, kteří vás navedou do požadované lokace, ať už jste ve voze, na kole či jdete pěšky. Nejvíce tyto vychytávky využijí majitelé iPhonů a dalších zařízení se systémem iOS 6, jelikož Apple zrušil oficiální podporu Google Maps pro svá zařízení. Zde dokonce stačí jen uložit stránku na plochu pro jednoduchý a rychlý přístup.

Zdroje: google-latlong.blogspot.cz

Diskuze ke článku
Marek
Dokonce už vyšel klon původní aplikace, takže už se nemusí na mapy ani přes Safari
mazec
To co v Apple vymýšlejí, mne odradilo od jejich produktů. Nesnaží se být nejlepší, ale házet konkurenci klacky pod nohy.
zafik
Me spis stve ze neni aplikace youtube pro tablety. Ty jejich nahrady ne vzdy vse prehrajou. Pritom YT urcite vic vyuzijou lide na tabletu nez na telefonu a na ten uz aplikace je. Mluvim o ios 6 uzivatelich.
Jm
Konečně! Glass of water pro uživatele v peklu apple map.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze