Google zapojí do mapování Trekker Street View dobrovolníky

Google se snaží rozšiřovat svůj Street View i do oblastí, kam auto neprojede. Kromě mapovacích tříkolek do zvlášť nepřístupných oblastí nasadil i speciální mapovací batohy. Právě s nimi chce nyní Google zmapovat další místa i s pomocí dalších organizací, které se mohou přihlásit na speciální stránce.

Dosud se Googlu v programu Trekker podařilo pro Street View zmapovat s pomocí svých zaměstnanců a vybraných organizací například Grand Canyon nebo arktickou zimu na Kanadském severu. Do současného pilotního programu se mohou hlásit organizace jako jsou například centrály cestovního ruchu, neziskové vládní agentury, univerzity nebo výzkumné týmy, které ve své přihlášce mohou samy navrhnout zajímavý trek, který by stálo za to zmapovat.

Mezi prvními organizacemi, které již Google vybral, je například Hawaii Visitors and Convention Bureau (HVCB), která v současnosti na ostrově Hawaii mapuje turistické stezky v Hawaiʻi Volcanoes National Park. V plánu jsou i další turisticky lákavé oblasti jako například Mauna Loa Observatory, Onomea Bay, Akaka Falls, Waipio Valley a Pololu Valley. Plány, které HVCB má, se však neomezují pouze na jediný ostrov, ale chystá se i na sousední ostrovy včetně Oahu, Maui, a Kaua.

Batoh Trekker je nejmenší zařízení, které Google vyvinul k mapování Street View. Váží přibližně 18 kilogramů a je ovládaný zařízením s Androidem. Jeho nosič má nad hlavou kulovitou hlavici posetou 15 čočkami, které každé 2,5 sekundy pořídí jeden 360stupňový panoramatický snímek.

Zdroje: theverge.com, slashgear.com, techcrunch.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze