Street View auta Googlu opět vyjíždějí do České republiky

3

V České republice začnou během několika dní opět jezdit Street View auta s cílem aktualizovat snímky na Mapách Google nebo nafotografovat turisticky zajímavé lokace, které dosud nebyly nasnímány. Street View auta navštíví Prahu, Brno, Plzeň, Karlovy Vary a další česká a moravská města.

Street View je populární funkce Map Google, která je v současné době k dispozici ve více než 55 zemích světa, včetně České republiky. Uživatelům umožňuje prohlížet si snímky ulic různých měst a krajiny na celém světě v 360 stupňovém pohledu.

Pro uživatele Map Google, stejně jako majitele firem a další, kteří službu využívají, je důležité, aby byly snímky ve službě Street View aktuální. Kromě veřejně dostupných silnic by Google rád zachytil i místa zájmu na základě žádostí místních institucí, s využitím Street View batohu, známého jako Trekker.

Podoba Google Street View na telefonech

„Uživatelé v České republice mohou dnes díky Street View virtuálně navštívit více než stovku zajímavých destinací, včetně pro cestovní ruch důležitých lokalit z hlediska historie, kultury a přírodních krás,” říká Jarda Bengl, produktový manažer z Curychu a doplňuje: „Jelikož se infrastruktura neustále vyvíjí, věříme, že díky aktualizaci Street View snímky umožníme uživatelům a návštěvníkům Česka ještě lepší orientaci a inspiraci při výletech a dovolených.”

Google maximálně dbá na ochranu soukromí. Před jakýmkoli zveřejněním shromážděných snímků přichází na řadu jejich zpracování pomocí speciální technologie. Ta rozostřuje obličeje lidí a SPZ aut tak, aby je nebylo možné identifikovat a ochránilo se tím jejich soukromí. Funkce Street View navíc umožňuje i dodatečné odstranění snímků, které stačí snadno označit a nahlásit tlačítkem „Nahlásit problém v pravém dolním rohu obrázku. Zcela vymazat se tak na žádost uživatele může nejen jednotlivec, ale i jeho dítě, auto nebo dokonce celý dům.

Zdroj: TZ Google

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Minule som nad tým premýšľal. Keby chcela nijaká zahraničná spoločnosť v minulosti podrobnejšiu mapu cudzej krajiny (s označením možných vojenských cieľov), tak by jej ju samozrejme krajina nevydala. Ale takto si môťu kľudne pofotiť celú krajinu a nikomu to nevadí....
jacek
da se to zalobou stahnout. napr. ja sem dosahl toho, ze tam neni nas dum vcetne zahrady. Je videt z dalky, ale ne detailne. Nechapu proc by mela byt komu na odiv nase zahrada, prolezacky pro deti, bazen, altan, garaz, synova motorka co kde na zahrade mame - typarina pro zlodeje akorat

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze