Stojí 4 tisíce korun a opravíte ji sami, na český trh přichází Nokia G22

2
Stojí 4 tisíce korun a opravíte ji sami, na český trh přichází Nokia G22
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Na českém trhu se nabízí verze 64+4 GB za 4 299 Kč
  • Dostupná je výhradně šedá barevná varianta

Nejnovějším přírůstkem značky Nokia na českém trhu je model G22. Jde o zástupce spíše nižší třídy, který se však pokusí zapsat do historie tím, že je možné jej poměrně snadno opravit, a to i v domácích podmínkách. Vše díky spolupráci se společností iFixit. I technicky neznalý člověk by tak měl zvládnout výměnu baterie, což jsme zkusili i během redakčního testu. Vždy si stačí objednat konkrétní díl a nástroje, potřebné detailní manuály jsou taktéž k dispozici.

Výbava telefonu je bohužel spíše smutným pohledem na to, jak se Nokia potápí. Nasazen je 6,5" IPS displej s nízkým HD+ rozlišením. Nepotěší ani malá operační i interní paměť. Zcela do prázdna vyšumí dvouletá podpora, co se týče hlavních aktualizací, protože novinka přichází se zastaralým Androidem 12. Plusové body dokáže Nokia G22 sebrat za tříletou záruku.

Nokia G22 se na českém trhu nabízí pouze v šedé variantě za cenu 4 299 Kč.

Nokia G22

Rozměry165 × 76 × 8,5 mm, 196 g
DisplejTFT IPS, 6,5" (1 600 × 720 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 1 080 × 1 920 px, 30 FPS
Procesor
Paměťúložiště: 64 GB, microSD
Akumulátor5 050 mAh
tisková zpráva,
Diskuze ke článku
Jan Kasik
Jan Kasik
Jako taková elektro stavebnice OK ale důvod proč to kupovat - používat a ještě to následně po 3 letech až odejde baterie opravovat to fakt ne
Adam Grufík
Adam Grufík
Tohle je přesně ten problém s opravitelností. Vydání low end šunt bez podpory za vysokou cenu, nikdo si to nebude kupovat a když se pak bude rozhodovat o tom, jestli by Apple měl nabízet náhradní díly, tak se vymluví na takové případy a řeknou, že to přeci nikdo nechce.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze