Stále používáte GTalk? Do 16. února se s ním rozlučte

10

Pokud stále z jakéhokoli důvodu používáte komunikátor GTalk, který byl předchůdcem aplikace Hangouts, máte pár dní na to se s ním rozloučit. Google totiž bude od 16. února vynucovat přechod právě na Hangouts, který je na rozdíl od GTalku Googlem podporován.

Hangouts měl bezesporu obtížnou úlohu – nahradit prověřený a oblíbený „kecálek“ GTalk, který si zamilovali miliony uživatelů po celém světě. Bohužel, ze začátku se to Googlu příliš nepodařilo a dodnes se najdou jedinci, kteří stále využívají služeb aplikace GTalk. Pro takové přináší Google velmi špatnou zprávu, a to tu, že od 16. února budou (chtě nechtě) donuceni přejít na aplikaci Hangouts.

GTalk
GTalk definitivně končí

Bude docela zajímavé sledovat, jak na tom budou uživatelé operačního systému BlackBerry, protože pro ně oficiální Hangouts klient neexistuje a stále tak musejí využívat služeb GTalku. Stejně tak uživatelé GTalku například na Windows budou informováni o tom, že existuje doplněk Hangouts pro aplikaci Chrome, na který mohou přejít – prakticky, nic jiného jim ani nezbude, pokud nebudou chtít o Google chat přijít.

Tak či tak, GTalk jako služba zkrátka končí, a ač není Hangouts tak oblíbený jako například WhatsApp nebo další odnože, má v sobě velký potenciál – slučuje nejenom chat, ale také SMS a MMS zprávy, videokonference, sdílení souborů, polohy a nově přibyla i možnost zasílání nálepek. Google tak doufá, že toto bude dostatečným argumentem, proč by uživatelé GTalku měli Googlu zachovat věrnost s aplikací Hangouts.

Zdroje: phonearena.com, tech.firstpost.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Ešte keby do toho hangouts pridal možnosť telefonovať tak by to bolo super.
slunicko
Tak totok se mě netýká.Nikdy jsem Gtalk nepoužil a asi ani nepoužiju. :))
mato
Samozrejme by mohli GTalk ponechať. Ti ktorí ho majú doteraz zrejme Hangouts nemozu alebo nechcú. Ale to by nebol Google. Vždy niečo obľúbené ukončia prípadne nasilu tlacia užívateľov kam oni nechcú. :-(
Radek
Ty vole. Stickry. Zlo FB se objeví i na Gtalku... Jdu blejt velebnosti...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze