Stáhněte si chystaného správce souborů od Googlu už nyní

4
Stáhněte si chystaného správce souborů od Googlu už nyní
  • Nového správce File Go Google zpřístupnil zatím jen testerům
  • APK soubor však téměř okamžitě unikl na internet a můžete si ho tak stáhnout z odkazu v článku
  • Aplikace vám bude dávat kupříkladu návrhy na soubory, které už nepoužíváte a mohli byste je chtít vymazat

Google má mnoho aplikací, které stále častěji používají i ostatní výrobci a postupně opouštějí vývoj vlastních alternativ. Jedna aplikace ale Googlu již dlouhé roky chybí, a to pořádný správce souborů. Spousta uživatelů Androidu tak byla vždy odkázána na milost výrobcům, zda vytvoří svůj vlastní, případně si jej museli najít v Google Play najít sami.

Google Files Go

To se však očividně již brzy změní, jelikož se v obchodě Google Play objevil nový správce souborů přímo od Googlu nazvaný Files Go. Aplikace je prozatím zapsaná jako „nevydaná“ a nemůžete si ji vyzkoušet, což znamená, že byla pravděpodobně vydána pouze pro testování v úzkém okruhu uživatelů. Nicméně na Androidu se vždy najde nějaká dobrá duše, která si dá tu práci a zpřístupní aplikaci ve formě APK souboru ke stažení, a tak se také stalo.

Google Files Go

My jsme si samozřejmě aplikaci již nainstalovali a vypadá skutečně pěkně, byť extrémně jednoduše. Jejím hlavní úkolem má být hned na první pohled uvolňování místa. Aplikace vám na úvodní stránce nabízí různé návrhy na smazání dat – ať už jde o mezipaměť, nepoužívaná soubory, aplikace či obrázky nebo zbytečné duplikáty. Při každém otevření přitom aplikace provede novou kontrolu úložiště, aby vám případně předhodila aktuální návrhy.

Google Files Go

Samozřejmě však můžete aplikaci použít čistě jen na prozkoumávání vašich souborů, které jsou rozděleny do jednotlivých kategorií, avšak zatím je bohužel nemůžete v rámci úložiště přemisťovat. Už nyní je tu ovšem možnost soubory sdílet s přáteli pomocí Bluetooth. Aplikace je z velké části v češtině, ale pár vět je ještě nutné přeložit. Pokud vás správce File Go zaujal, můžete si jej stáhnout stejně jako my z tohoto odkazu.

Zdroj: tuttoandroid.net, droid-life.com

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tak to chce Google Šmídová můj porno harém na disku?
pet
dalsi brak to vypada. chci videt soubory a ne zadny cistitc souboru a nevyzadane nesmysly...
Mno
Kde sú tie časy keď správca súborov bol proste správcom súborov.
Toto je len ďalší zbytočný SW, ktorý ani nemal spatriť svetlo sveta.
Chrm
Je to sousede na dvě věci...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze