Spustili jsme nearfield.cz – portál o všem kolem NFC

7

Spouštíme nový projekt s názvem near field, který se zaměřuje na dění kolem NFC. Zajímá vás bezkontaktní placení, šikovné tagy a veškeré další využití NFC? Na nearfield.cz naleznete zpravodajství a zajímavosti ze světa NFC, doplněné o videa a brzy i další zajímavý obsah.

Logo near field

O čem to NFC vlastně je? Místo toho, abychom vám to zde dlouze popisovali, přinášíme rovnou odkaz na příslušnou sekci na portálu nearfield.cz. Tam naleznete odpověď na to, co tedy NFC je a k čemu je možné jej využít. Věříme, že v roce 2012 čeká NFC opravdová renesance a také v České republice bychom se měli dočkat dlouho připravovaného bezkontaktního placení mobilem. Řada výrobců konečně masově do svých telefonů NFC přidává a my si tak již běžně můžeme posílat soubory nebo aktivovat funkce dotykem na příslušná zařízení a tagy. To je ale jen malý zlomek toho, co NFC umí. Více možných využití NFC ale už opravdu naleznete v tomto článku na portálu near field.

nearfield.cz – vše o NFC

Na webu nearfield.cz najdete zpravodajství o všem kolem NFC. Nebudou chybět novinky ohledně NFC u našich operátorů, testy NFC funkcí mobilních telefonů i zajímavosti ze světa. Vše je doplněno opět o vlastní videa, která naleznete i na YouTube kanálu nearfield.cz. Nechybí ani YouTube kanál, RSS, Facebook, Google+ nebo Twitter. Pokud vás tedy dění kolem NFC zajímá, určitě si nearfield.cz přidejte na sociální sítě nebo do vaší RSS čtečky.


nearfield.cz má také Facebook, Google+, Twitter a Youtube

Chcete-li se tedy o NFC něco dozvědět, račte vstoupit: nearfield.cz.

Dejte nám v diskuzi pod tímto článkem na nearfield.cz vědět, jaký obsah byste si přáli nalézat na stránkách nového portálu nejčastěji. Líbí se vám design? Máte tip na článek? Napadá vás něco zajímavého kolem NFC nebo byste se do našeho projektu chtěli rovnou zapojit? Diskuze na nearfield.cz je vám otevřena.

Diskuze ke článku
Oldřich Mládek
Já bych ocenil nějaký přehled všech telefonů s podporou NFC a nebylo by špatné tam zapsat i zda umí zabezpečené NFC nebo ne (skrz budoucí možnost platit nákupy telefonem).
A možná by nebylo špatné i sem tam psát o zajímavých aplikacích, které umí NFC využít, na Android a BlackBerry už minimálně nějaké existují.
Dobrá práce a děkuji za další super web.
Pavel
Dobrý den, rád bych se dozvěděl více, respektive vůbec něco, o tom jak funguje vlastní pozadí plateb přes NFC. Mám na mysli řetězec platící klient, prodávající, operátor, banka. Jejich vzájemná provázanost. Kdo komu platí a za co. Zajímá mě alespoň přibližný proces jak se bude NFC účet aktivovat. Vaše reportáž o OFF line platbách na LOH London byla naprosto jasná. Ale o tom on line jsem toho zatím moc podrobného nikde nenašel. Děkuji a těším se na další čtení na výborném webu.
Pavel
Myslím, že by nebylo marné umístit na hlavní stránku mobilenetu odkázek, záložku, tlačítko na Váš nový NFC portál.
František
Dobrý den,
mám telefon Samsung Galaxy S3 mini NFC, je sice super a kupoval jsem si ho taky proto NFC. Problém je v mé bance Česká Spořitelna sice má bezkontaktní kreditku, ale když jsem po nich chtěl spojit tel. tak to prý neumí a neznají. Aspoň před dvěma měsíci to tak bylo. Banku měnit nechci. Můžete prosím poradit jak postupovat a co se musí v bance udělat proto, aby to fungovalo.
Děkuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze