Spotify Premium výrazně zdražuje. Kolik bude stát v České republice?

2
Spotify Premium výrazně zdražuje. Kolik bude stát v České republice?
Fotografie: Unsplash (@markusspiske)
  • Švédská společnost se rozhodla přikročit ke zdražení předplatného Premium
  • V průměru dochází ke zdražení o 150 Kč

Hudební streamovací platforma Spotify, která je zároveň známá i svou širokou nabídkou podcastů včetně různého exkluzivního obsahu, poměrně dlouho odolávala trendu zdražování. Nyní však podle všeho nadešel ten správný čas a i tato švédská společnost bude navyšovat ceny.

Podle oficiálního vyjádření dostupného na spotify.com dojde k navýšení cen placené služby Premium, která umožňuje poslech bez reklam, ale také offline. Aktuálně tak na vybraných trzích vzrůstá cena, pro evropský se konkrétně bude jednat o 10,99 eur (265 Kč) za měsíc za osobní účet Premium, 14,99 eur (360 Kč) pro dvojici uživatelů, 17,99 eur (435 Kč) pro rodinný účet a 5,99 eur (145 Kč) pro studenty.

Prozatím u nás stále platí původní ceny, ale zřejmě ne na dlouho.

V seznamu států, kterých se aktuální zdražení týká, nenajdeme Českou Republiku, lze však očekávat, že se zdražení velmi brzy projeví i na našem trhu. Prozatím u nás dle spotify.com stále platí původní (nižší) ceny.

Porovnání původních a nových cen v českých korunách


Premium Individual Premium Duo Premium Family Premium Student
České ceny 145 Kč 190 Kč 240 Kč 70 Kč
Evropské ceny (Francie) 265 Kč 360 Kč 435 Kč 145 Kč

Porovnání původních a nových cen v eurech


Premium Individual Premium Duo Premium Family Premium Student
České ceny 5,99 eur 7,99 eur 9,99 eur 2,99 eur
Evropské ceny (Francie) 10,99 eur 14,99 eur 17,99 eur 5,99 eur

Aktuální seznam států, kde dochází k úpravě cen:


Andora, Albánie, Argentina, Rakousko, Austrálie, Bosna a Hercegovina, Belgie, Bulharsko, Brazílie, Kanada, Chile, Kolumbie, Kostarika, Kypr, Dánsko, Ekvádor, Estonsko, Španělsko, Finsko, Francie, Velká Británie, Řecko, Guatemala, Hongkong, Chorvatsko, Indonésie, Irsko, Izrael, Island, Itálie, Litva, Lucembursko, Lotyšsko, Monako, Černá Hora, Severní Makedonie, Malta, Mexiko, Nizozemsko, Norsko, Nový Zéland, Peru, Portugalsko, Srbsko, Švédsko, Singapur, Slovinsko, Slovensko, San Marino, Thajsko, Turecko, USA a Kosovo.