Spotify dále roste. Má již téměř 160 miliónů platících uživatelů

1
Spotify dále roste. Má již téměř 160 miliónů platících uživatelů
Fotografie: Spotify
  • Celkový počet aktivních uživatelů přesáhl 350 miliónů
  • Meziročně se jedná o téměř čtvrtinový nárůst

Spotify oficiálně oznámilo výsledky za 1. čtvrtletí roku 2021 skrze webové stránky. Nejdůležitější čísla ukazují počty uživatelů, v tomto ohledu může být největší streamovací platforma spokojená. Nadále totiž poměrně rychle roste. Po konci prvního čtvrtletí se Spotify chlubí 158 milióny platících uživatelů. Meziročně se jedná o 21% nárůst. Způsoben je zejména rozšířenou dostupností, kdy se Spotify dostalo do dalších 80 zemí a v současnosti figuruje již na 178 trzích.

Spotify

Spotify však není výhradně placená služba a hodně uživatelů ji využívá bezplatně s poslechem reklam. Celkový počet uživatelů Spotify vzrostl za poslední rok o 24 % na 356 miliónů. V tomto ohledu je Spotify absolutní špičkou. Konkurenční Apple již delší dobu neposkytl čísla a ta poslední z poloviny roku2019 hovoří o 60 miliónech platících uživatelů.

Diskuze ke článku
Bohumil Stejskal
Bohumil Stejskal
Jasne, a proto se akcie po vyhlaseni vysledku propadly o 12% jelikoz ubyly 4 miliony předplatitelů.

Cituji:
"Akcie Spotify padají o 12 %
Stockholmská streamovací služba ztratila více než 12 % poté, co její čtvrtletní hlášení o aktivních měsíčních uživatelích kleslo pod očekávání analytiků. Zatímco společnost v prvním čtvrtletí zvýšila počet svých platících předplatitelů o tři miliony, nyní nečekaně poklesl celkový měsíčních aktivních uživatelů o čtyři miliony. "

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze