Spolupráce Vivint SmartHome a Airbnb zjednoduší pronájmy

Společnost Vivint SmartHome, která je lídrem v poskytování služeb chytrého domu, oznámila na veletrhu CES 2017 navázání spolupráce se službou Airbnb. Hostitelům v USA a Kanadě nabídne Vivint vzdálenou správu jejich domů prostřednictvím automatického bezklíčového přístupu, správu energie a domácí bezpečnost.

Vivint SmartHome

Hostitelé jednoduše propojí své účty na Airbnb s aplikací Vivint app. Koncept chytrého domu od Vivint pak usnadní život jak hostitelům, tak i hostům celou řadou způsobů. Při využití automatického bezklíčového přístupu odpadne nutnost fyzického předávání klíčů od pronajímané nemovitosti. Hosté při rezervaci dostanou automaticky v emailu PIN, který jim umožní odemknout dveře v době příjezdu. Vivint automaticky aktivuje PIN při příjezdu a deaktivuje při odhlášení.

TIP: Cestovatelská aplikace Airbnb přináší aktualizaci s řadou novinek

Prostřednictvím domácí kamery Vivint Door Camera může hostitel přivítat a ověřit hosta odkudkoli přes internet. Dveřní kamera nabízí dvoucestnou komunikaci a host také může jednoduše kontaktovat hostitele pouhým stiskem domovního zvonku. Důležitým parametrem, který zajímá hostitele, je šetření energie mezi jednotlivými pronájmy. S chytrými termostaty může dům automaticky udržovat nižší teplotu, a tím šetřit energii, když je prázdný. Neméně důležitá je i bezpečnost. Řešení od Vivintu, které obsahuje chytrý zámek dveří, senzory dveří a oken a pohybové senzory zajišťují bezpečnost 24 hodin 7 dní v týdnu.

Airbnb
Airbnb nabízí levné ubytování v soukromí

Vivint přitom nabízí uživatelům Airbnb profesionální instalaci a konfiguraci všech chytrých zařízení, a to nejen těch přímo od Vivintu, ale i dalších zařízení, jako je ovladač garážových dveří, detektory vytopení nebo detektory kouře.

Škoda jen, že je tato spolupráce omezena pouze na Severní Ameriku. Komunita Airbnb nabízí ubytování ve více než 34 000 městech ve 191 zemích, včetně České republiky. O řešení chytrého domu by jistě byl velký zájem i jinde.

Stáhnout Airbnb

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: tisková zpráva

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze