Cestovatelská aplikace Airbnb přináší aktualizaci s řadou novinek

Rádi cestujete po celém světě a nechcete se spoléhat výhradně na nabídky ubytování či poznávání od cestovních kanceláří? Pak je možná právě pro vás určena komunitní platforma Airbnb, která zprostředkovává nový způsob ubytování lidem z celého světa. Vše je podpořeno i praktickou aplikací, která dostala nové funkce.

Airbnb

S více než 2 miliony hostitelských nabídek patří Airbnb mezi největší zprostředkovatele ubytování na světě. Od založení firmy v roce 2008 mělo již více než 80 milionů hostů možnost zakusit netradiční způsob ubytování u místních hostitelů, kteří působí ve 190 zemích světa.

Nová verze mobilní aplikace pro Android a iOS se od té předchozí liší především důrazem kladeným na personalizaci. Zahrnuje inovativní párovací systém, který dokáže porozumět preferencím uživatelů a spárovat je s odpovídajícími nabídkami ubytování i tzv. sousedstvími (neighborhoods). Nová funkce průvodce (guidebook) zpřístupní dodatečné informace o různých lokalitách a nabídne cestovatelům miliony rad a tipů od komunity hostitelů na Airbnb.

Airbnb - verze pro Android

Samotná aplikace je uživatelsky velice přívětivá a k registraci můžete využít svůj účet na Facebooku nebo Googlu. Následně už můžete vybírat z široké nabídky hostitelů, případně se také stát hostitelem, k čemuž je nutné jen krátké a jednorázové ověření.

„Lidé volí ubytování přes Airbnb hlavně proto, že si chtějí vyzkoušet život místních obyvatel. Nechtějí být turisty, kteří čekají v dlouhých řadách a soupeří s davem, aby nakonec viděli to samé co všichni ostatní,“ říká Brian Chesky, spoluzakladatel a CEO Airbnb. „Naši hostitelé nabízejí více než jen umělou pohostinnost – přijímají cestovatele z celého světa do své komunity. Od dnešního dne budeme lidem ještě více pomáhat s tím, aby kdekoliv na světě mohli skutečně žít, ne tam pouze jet.“

Novinky v aplikaci

  • Personalizované vyhledávání
  • Patrně nejzásadnější inovací je vylepšené vyhledávání skrze aplikaci, která vychází z vámi zvolených preferencí. Rychle se tak dostanete k obsahu, který právě vás zajímá. Ve výsledcích se objeví nejen tipy na hostitele, ale také doporučené či oblíbené aktivity v dané lokalitě.

  • Poznejte své „sousedství“
  • Aplikace Airbnb nově zahrnuje také inovativní funkci pro nalezení tzv. ideálního sousedství – takového, v němž se bude každý cestovatel cítit jako místní. Aktuálně je k dispozici 691 sousedství ve 23 městech po celém světě. Atmosféra každého z nich je přiblížena fotografiemi a řadou dalších relevantních informací. Např. při cestě do Londýna tak aplikace rodině doporučí rezidenční čtvrť, jako je Kensigton, zatímco osamocený cestovatel, který si chce užít nočního života, bude nasměrován do Soho nebo Camdenu.

  • Autentické tipy a doporučení od „průvodců“
  • Další novinka se postará o to, abyste v navštíveném místě neobráželi pouze všemi známá místa. Hostitelé nabídnou tisíce tipů na to nejlepší ve svém sousedství. Dozvíte se, kde se nejlépe najíst, jaký bar stojí za návštěvu, zda jsou v okolí nějaké pamětihodnosti či atrakce

  • Spolu-hostitelství
  • Poslední klíčová novinka potěší všechny více zaneprázdněné hostitele. Mohou si totiž přizvat spoluhostitele, který je v případě potřeby zastoupí. To samozřejmě ocení návštěvníci, kteří budou vědět, kdo se o ně po příjezdu postará.

Stáhnout Airbnb

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroj: Tisková zpráva Airbnb

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze