Špičkový Oppo Find 5 v Evropě bude, chystá se i 32GB verze

5

Špičkově vybavený smartphone Oppo Find 5 se nakonec přeci jen podívá oficiálně do Evropy, a to rovnou do několika zemí. Výrobce navíc oznámil kromě 16GB verze také dražší 32GB model. Kam si tedy pro nový telefon budete moci zajet?

Model Spectre ohlašuje začátek nové zlomové kapitoly pro společnost Rolls-Royce Motor Cars a začátek plně elektrické éry značky. Oznámení prvního plně elektrického vozu Rolls-Royce v roce 2021 znamenalo významný okamžik v historii luxusní automobilové dopravy. Od té doby se model Spectre vydal na pozoruhodnou cestu a dokončil velmi náročný testovací program, při němž absolvoval více než 2,5 milionu kilometrů. Během nich konstruktéři strávili za volantem 50 000 hodin, aby detailně analyzovali a vyladili jízdní vlastnosti nového vozu.

Od chvíle, kdy byl model Spectre poprvé ohlášen, se kolem jeho příchodu zvyšovalo očekávání od Čech až po Vysoké Tatry. Dnes jsme nadšeni, že můžeme model Spectre přivítat na domácí půdě,“ uvedl Karel Kadlec, ředitel dealerství Rolls-Royce Motor Cars Prague.

Rolls-Royce představuje zcela originální kategorii automobilů: ultra-luxusní elektrické super kupé. Model Spectre kombinuje eleganci a inovace a svým pojetím si zakládá na impozantním, ale přirozeně rafinovaném vzhledu. Nový vůz vytváří mimořádný pocit síly, což naznačuje nejširší mřížka chladiče, jakou kdy Rolls-Royce na přídi nesl. Jednotlivé lamely masky ve tvaru antického Pantheonu jsou nyní hladší a byly navrženy tak, aby pomohly ke snazšímu obtékání vzduchu kolem přídě. Ohromující proporce modelu Spectre a dramatická silueta karoserie typu fastback připomínají nejsugestivnější automobily, ale i plavidla historie. Hladké napojení na prosklení vozu významně přispívá k dosažení vůbec nejnižšího součinitele čelního odporu vzduchu (cx) u vozu Rolls-Royce s hodnotou 0,25.

Také soška Spirit of Ecstasy prošla aerodynamickou optimalizací, což si vyžádalo 830 hodin modelování jejího tvaru a testování v aerodynamickém tunelu.

Dokonalost nekompromisního vnějšího designu pokračuje i v interiéru, jehož luxusní pojetí má bezkonkurenční úroveň. Vůz je vybaven technologicky dosud nejpokročilejším prvkem z programu individualizace Bespoke, který čerpá inspiraci z nadčasové mystiky noční oblohy: dveře Starlight Doors obsahují 4 796 jemně osvětlených „hvězd“. Protisměrně otevírané dveře mohou být také vybaveny vnitřními výplněmi Canadel z jednoho kusu dřeva, které jsou umístěné přesně v úhlu 55 stupňů, aby vyvolaly pocit pohybu ve voze. Inženýři značky Rolls-Royce využili další výhody platformy Architecture of Luxury – vlastního celohliníkového prostorového rámu, který je základem modelové nabídky vozů značky Rolls-Royce. Konstrukčně náročné profily z extrudovaného hliníku a zabudování trakčního akumulátoru do struktury vozu, od počátku koncipováného jako elektrický, přispěly k 30% nárůstu tuhosti celého skeletu. Variabilita architektury rovněž umožnila konstruktérům umístit podlahu do středu nosné konstrukce podvozku. Nad články se podařilo vytvořit prostor pro kabeláž a chladicí soustavu, přičemž trakční akumulátor je umístěn zespodu, což zajišťuje dokonale hladký profil podlahy. Spectre je nejvíce digitálně propojeným vozem Rolls-Royce. Konstruktéři využili revoluční systém decentralizované inteligence s přímou výměnu informací mezi více než tisíci funkcemi vozu, což dále umocňuje vyhlášenou kvalitu jízdy vozů značky. Aby i tento vůz získal charakteristický rys v podobě „jízdy na létajícím koberci“, absolvoval model Spectre náročný testovací program, který trval více než 1 500 hodin. Tvůrci se zaměřili i na pečlivé vyladění regenerativního brzdění pro dosažení patřičné účinnosti i jemného ovládání. Během testování na Azurovém pobřeží byla dokončena evoluce proslulého pérování Planar s digitálním propojením. Celý systém slaďuje všechny komponenty tak, aby v rámci nejnovějšího vývoje softwaru a hardwaru disponovaly přesně definovanými reakcemi na podněty řidiče a stav vozovky. Charakteristický zážitek z jízdy vozem Rolls-Royce je dále umocněn umístěním trakčního akumulátoru, který přispívá nejen k příjemně nízkému posezu, ale tím, jak kabina posádku obklopuje, i k pocitu bezpečí. Soustava článků současně svou hmotností téměř 700 kg přispívá k tlumení hluku. „Model Spectre má všechny vlastnosti, jimiž je Rolls-Royce celosvětově proslulý – ticho, klid a přitažlivost – a ukazuje, jak dokonale se Rolls-Royce hodí pro elektrifikaci. Je to vyjádření nového směřování a symbol jasné a odvážné budoucnosti, která je pro Rolls-Royce již plně elektrická,“ zdůraznil během premiéry v Praze Frank Tiemann, ředitel korporátní komunikace pro střední a východní Evropu a střední Asii společnosti Rolls-Royce Motor Cars.
Diskuze ke článku
J.K.
Jsem zvědavý jaká bude evropská cena, hádám že to bude dražší
Jarda
Tak to je výborná správa ale jestli se u nás nebude ofiko prodávat tak už je potom jedno jestli si ho necháme poslat z číny nebo z nějakých evropských zemí.
A v článku máte chybu o grafice :-D prej 305 :-D trochu jste mě vyděsily ale ve specifikacích to už je správně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze