Soupeř pro YouTube? Instagram spustil IGTV

2
Soupeř pro YouTube? Instagram spustil IGTV
  • Instagram spustil aplikaci IGTV, která bude nabízet různé kanály
  • Nahrát video může každý, jeho délka je omezena 60 minutami
  • Odlišností bude orientace videí, všechna budou výhradně vertikální

Instagram naplno vtrhl do světa virtuální televize, když oficiálně spustil novou aplikaci IGTV. Ta má konkurovat zavedeným platformám, například YouTube, avšak jde na to s řešením sobě vlastním. Veškerá videa budou nahrávána a také přehrávána ve vertikálním režimu. To znamená, že konzumace bude ideální výhradně na displejích telefonů. Instagram také samozřejmě navýšil limit pro délku jednoho videa. Maximem, alespoň pro tuto chvíli, je 60 minut.

IGTV

Na IGTV budou samozřejmě kanály jednotlivých uživatelů. Autorem se může stát prakticky kdokoliv, kdo nahraje své video. Budete moci rovněž procházet různé kategorie, kde vám budou videa doporučována. Jednotlivé videa budete moci komentovat, sdílet, případně je opatřit srdíčkem na důkaz toho, že se vám vážně líbí. Pokud navíc někoho sledujete na klasickém Instagramu, bude vám jeho případný kanál nabídnut také na IGTV.

Zástupci Instagramu rovněž uvedli, že jejich hlavní aplikaci využívá již miliarda uživatelů po celém světě. Jde o slušný příslib i pro začínající IGTV. Jak jsme uvedli na začátku, videa se hodí konzumovat skrze smartphone, a proto jsou k dispozici aplikace pro Android a iOS.

Stáhnout IGTV

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Petr
A nabalujeme a nabalujeme az z toho zase udelame brak plny her a kravinek, ktery prestane bavit.... Tu miliardu uzivatelu to ma presne proto, protoze to bylo jednoduche...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze