Sony Xperia Z už příští měsíc v Německu. V ČR u všech operátorů

14

V sousedním Německu se mohou radovat. Na pulty tamních obchodů totiž už za pár týdnů dorazí aktuálně jeden z nejlépe vybavených mobilních telefonů, Xperia Z od Sony. Dobré zprávy o prodeji nadupané novinky ale přicházejí i z českých luhů a hájů.

Když Sony na začátku největšího světového elektronického veletrhu CES 2013 v Las Vegas představilo novou vlajkovou loď mezi svými smartphony, pravděpodobně jeho představitelé ani sami netušili, jak velký ohlas si tento model získá. Video s podrobným rozebráním té či oné úžasné funkce se na webu objevuje prakticky každý den, a i my v redakci se už se samou nedočkavostí chvějeme, kdy se nám konečně dostane do rukou. A není divu. Smartphone se skleněným tělem, 5palcovým displejem s Full HD rozlišením, čtyřjádrovým procesorem a nebo fotoaparátem s funkcí HDR a maximálním rozlišením snímků 13 megapixelů se jen tak nevidí.

Očekávaná Sony Xperia Z na oficiálních fotografiích

Preview: Sony Xperia Z: multimediální zázrak s FullHD displejem

To, že Sony s Xperií Z uhodilo pomyslný hřebíček na hlavičku potvrzuje i statistika zájmu o CES. Xperia Z zajímala z tisíců představených produktů lidi ze všeho nejvíc. Úspěch smartphonu na dnešním přeplněném a vysoce konkurenčním trhu ale nezávisí jen na velké paletě rozličných funkcí. Jde také o to, kdy se výrobci podaří svůj přístroj dostat na trh. V tomto směru Sony v rámci spolupráce s řetězcem dodavatelů a prodejců udělalo maximum. Ohlášena totiž byla dostupnost na většině světových trhů v průběhu prvních tří měsíců letošního roku.

Tip! Podívejte se, jak fotí a natáčí Sony Xperia Z

Jak už víte z našeho podrobného preview, dostupnost Xperie Z na trhu v Česku je stanovena na březen 2013 a předběžná cena činí více než 16 tisíc korun. Například v sousedním Německu se ale dočkají ještě dříve, konkrétně v únoru. Termín potvrdila tamní pobočka operátora Telefónica O2 s tím, že zákazníkům v den zahájení prodeje budou k dispozici dvě barevné varianty, tedy černá a bílá. O dostupnosti fialové varianty není na stránkách O2 napsáno ani slovo.

Dobrá zpráva přichází i z České republiky. Známý tuzemský fanouškovský web Xperia.cz zveřejnil informaci, podle které by se Xperia Z měla prodávat u všech tří českých GSM operátorů, tedy u O2, T-Mobile a Vodafonu. Ceny ještě samozřejmě známé nejsou. Je ale jisté, že příliš směrem dolů ani nahoru se žádný z operátorů od doporučené maloobchodní ceny okolo 16 tisíc korun neodchýlí.

A co vy? Také se již nemůžete dočkat zahájení prodeje Xperie Z nebo raději dáte přednost konkurenčním modelům?

Technické parametry Sony Xperia Z

Kompletní specifikace
Konstrukce139 × 71 × 7,9 mm, 146 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT TN, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát13 Mpx (4 032 × 3 120), LED dioda, autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Pro APQ8064, CPU: 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 320
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor2 330 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:00 hodin
Dostupnostbřezen 2013,

Zdroje: phonearena.com, xperia.cz

Diskuze ke článku
Krny
Byl bych raději kdyby se u nás dala sehnat sestřička ZL :D
Tomas
Taky bych radeji ZL
Kneblis
Počkal bych si raději na novou vlajkovou lod od HTC, LG či NOKIE :-)
nepřihlášený
ja chci zl!!!

na z jim kaslu. je sice tenky ale ma monstozni okraje okolo displeje. zl ma nejmensi a je hezci

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze