Sony Xperia L představena: kompaktní novinka střední třídy

63

Kromě vyššího modelu Xperia SP se Sony dnes vytasilo také se zástupce střední třídy. Novinka Xperia L nabízí kompaktní tělo s prohnutým designem, 4,3palcovým displejem, dvoujádrový procesor nebo nadějně vyhlížející fotoaparát s rozlišením 8 megapixelů a technologií Exmor RS.

Japonský výrobce výrazně posílí svou konkurenceschopnost v oblíbené střední třídě. Napomůže mu nový model Xperia L, který láká nejen na zajímavou výbavu, ale také na zdařilý design, která je příjemným osvěžením v záplavě placatých dotykáčů.

Návrat ke kořenům

Sony se v případě Xperie L vrací k oblíbeným prohnutým zádům telefonu. Ty vypadají na první pohled skvěle a spolu se zužující se šířkou směrem k displeji vytváří velmi stylový design, který „eLko“ dostalo do vínku. Eleganci podtrhuje stříbrný proužek lemující celý telefon, do kterého Sony navíc zakomponovalo modrou LED diodu. Působivé.

Sony Xperia L - oficiální fotografie

Poznávacím znamením letošních Xperií je kulaté odemykací tlačítko. Mnohem důležitější je ale jeho praktické umístění uprostřed pravého boku. Snadno jej tak nahmatáte a nebude nutné palce ruky nutit k nepřirozeným pohybům. Jistě vás zajímá také rozměry telefonu. Ty činí 128,7 x 65 x 9,7 milimetrů. Mimochodem se velmi blíží vyššímu modelu Xperia SP. Hmotnost se zastavila na sympatických 137 gramech.

Kompaktnost telefonu zajistí nejen zkosené a lehce zaoblené boky, ale také například displej. Jeho úhlopříčka zůstala moderním trendům odolná a postačí ji 4,3 palce. Na této ploše by mohlo být i HD rozlišení, vzpomeňme na Xperii S, jenže nacházíme se ve střední třídě a tak si budete muset vystačit s 854 x 480 pixely. V případě Xperie L se nedostalo na vylepšení BRAVIA, nicméně tvrzené sklo odolávající poškrábání nechybí.

Dostatek výkonu

Sony nijak nepodcenilo hardwarovou výbavu a vsadilo na dvoujádrový procesor Snapdragon MSM8230 s taktem 1 GHz, kterému pomáhá grafický akcelerátor Adreno 305. Operační paměť RAM známá prozatím není a tak se přesuneme k internímu úložišti. To nabízí 8 GB, respektive 5,8 GB pro reálné použití. Případné problémy s nedostatkem místa vyřeší paměťová karta.

Hardware se bude starat o běh operačního systému Android 4.1 Jelly Bean. Nad ním bude bdít nadstavba od Sony, která kromě lehce pozměněného vzhledu přinese například speciální aplikace Walkman, Alba a Filmy, které vynikají nejen moderním grafickým hávem, ale také bohatou nabídkou doplňkových funkcí.

Fotoaparát s nadějí

Ve střední třídě Sony překvapilo použitím fotoaparátu s rozlišením 8 megapixelů, který se dále pyšní automatickým ostření, přisvětlovací LED diodou, dokonce i hardwarovou spouští, nebo režimem HDR. Sony také slibuje kvalitní snímky ve zhoršených světelných podmínkách. Zaznamenat si budete moci videa až v rozlišení 720p a využít čelní VGA kamerku.

Kapacita použitého akumulátoru činí 1750 mAh, což nezní vyloženě špatně. Především s ohledem na menší displej. V další výbavě figuruje HSPA data, Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS s Glonass a potěší i přítomnost NFC.

Sony Xperia L se stejně jako vybavenější sestra Xperia SP začne prodávat ve třech barevných provedeních, bílé, černé a červené, během druhého čtvrtletí. Ani tentokrát však prozatím neznáme cenu.

Technické parametry Sony Xperia L

Kompletní specifikace
Konstrukce128,7 × 65 × 9,7 mm, 137 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8930, CPU: 2×1 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:01 hodin
Dostupnostkvěten 2013, 7 190 Kč
Diskuze ke článku
jozo
niekde som nasiel ze bateria ma 1900mAh co budu 2 verzie?
breeg
bude se dat vymenit baterka...tak to beru :)
petr
opet ten stejny design..Hlavne jak se sony ovce furt navazeji do samsungu ze ma vsechny mobily stejny designove ale ze je tady uz nekolikatej model co vypada stejne to nikoho nezajima
securid
A celé to bude zazděno velkou kompresí fotografíí..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze