Sony Xperia L dostává aktualizaci na Android 4.2 Jelly Bean

156

Aktuálně jeden z nejoblíbenějších modelů současné střední třídy, Sony Xperia L, se stále těší podpoře japonského výrobce. Právě v těchto dnech byla vypuštěna aktualizace na novější Android 4.2 Jelly Bean. Kromě toho vás čeká také pár novinek v prostředí i aplikacích.

Sony Xperia L byla světu představena v březnu tohoto roku jako telefon střední třídy s pro Sony typickým designem. Ten kombinuje ostře řezané rohy a ladné prohnutí zadního krytu. Díky výběru z barevných variant a po pár měsících i příznivé ceně se z telefonu stal takřka prodejní hit. Vděčí za to i vyvážené výbavě, kde figuruje 4,3palcový displej, výkonný dvoujádrový procesor, dobře optimalizovaný systém či poměrně solidní 8megapixelový fotoaparát. Výrobce dal Xperii L do vínku Android 4.1 Jelly Bean. Ačkoliv se nedávno spekulovalo, že tento model dostane rovnou verzi 4.3, výrobce činí jinak.

Sony Xperia L

Včera vypustil aktualizaci na Android 4.2.2 Jelly Bean, kterou můžete stahovat formou OTA. Stačí tedy zavítat do nastavení, Informace o telefonu a následně zkontrolovat softwarové aktualizace. Nejnovější software nese označení 15.3.A.0.26. Dle výrobce se kromě vyššího Androidu dočkáte také lehce přepracované domovské obrazovky, widgety bude možné umístit také na odemykací obrazovku. Vylepšeno bylo vyhledávání mezi aplikacemi a také jejich třídění. Přepracován byl Walkman, aplikace Album a Filmy. Nových funkcí se dočkal fotoaparát. Můžete využívat sekvenční fotografování a také režim automatického rozpoznání scény.

Aktualizace na Android 4.2

Vlastníte Sony Xperia L? Pokud ano, dejte nám do komentářů vědět, zda k vám již aktualizace dorazila a případně i vaše dojmy z novějšího Androidu.

Technické parametry Sony Xperia L

Kompletní specifikace
Konstrukce128,7 × 65 × 9,7 mm, 137 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 4,3" (854 × 480 px)
Fotoaparát8 Mpx (3 264 × 2 488), LED dioda, autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm S4 Plus MSM8930, CPU: 2×1 GHz, GPU: Adreno 305
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 8 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 4.2
Akumulátor1 750 mAh, bezdrátové nabíjení: ?, doba nabíjení: 2:01 hodin
Dostupnostkvěten 2013, 7 190 Kč

Zdroje: sonymobile.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Lukáš Kužela
Lukáš Kužela
Zdarec lidi, mám Xperii Sony L, je super, ale co jí musím vytknout je výdrž baterie, to je katastrofa! Při běžné zátěži, data, wifi, net atd. tak den na jedno nabití a to si myslím, že ji nějak moc nežhavím, např. Xperia mini mi vydrží dvakrát déle. Máte stejnou zkušenost? Nemůžu mít nějakou vadu v softwaru?? Mobil mám z Datartu.... Budu rád za každý příspěvek... Kuki
Michal Kolačkovský
Možem sa opýtať ? Vlastním Xperiu L mám ju z voľného trhu a žiadna aktualizácia zatiaľ... Chcem sa opýtať je ta aktualizácia dostupná aj na Slovensku ?
Erik
Já osbně tedy Sony Xperii L vlatním, mám ji z volného trhu a stáe mi to žádnou aktualizaci nehlásí, tak nevím :(
tomas
Ja mam sony xperia U z elektroworldu a nemam aktualizaci ani na 4.0 ICS. Nevite nekdo kde by mohl byt problem? Kontroloval jsem to i pres sony pc compation a nic... :/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze