Jaké Xperie dostanou Android 4.1 Jelly Bean? Přehled

23

Aktualizace na Android 4.1 Jelly je hojně sledovaná u všech výrobců. Své plány postupně odtajňovalo i Sony. Nyní již víme takřka vše a to i přibližné termíny, kdy se aktualizace na vybrané modely dostane.

Japonský výrobce je znám svou poměrně kvalitní podporou, která alespoň ve srovnání s ostatními výrobci patří mezi tu lepší. Například všechny Xperie z roku 2011 hromadně aktualizoval z Androidu 2.3 na Android 4.0. Nyní je ale rok 2012 a nás zajímá Android 4.1 Jelly Bean. Výrobce vše rozdělil do několika vln.

První vlna

Nejdříve se dočkají modely Xperia T, Xperia TX a Xperia V. Pro nás je nejdůležitější model Xperia T, který si lze na pultech českých obchodů zakoupit. Aktualizace by se měla začít šířit v průběhu února a března 2013.

Sony Xperia T a Xperia V: jako první dostanou Android 4.1

Druhá vlna

Za první trojicí budou následovat modely Xperie P, Xperia J a Xperia go. Tato trojice se na aktualizaci může těšit na samotném konci března 2013.

V březnu se dočkají majitelé Xperie P, J a go

Třetí vlna

Ve třetí a poslední vlně se nachází modely Xperia S, Xperia SL, Xperia ion a Xperia acro S. V jejich případě je aktualizace potvrzená, avšak přesný termín chybí. Lze však předpokládat, že se tak stane během dubna či května 2013. Ve druhé či třetí vlně se také ještě objeví model Xperia E dual.

Nakonec se dočkají i modely Xperia S, acro S a Xperia ion

Ostatní jsou mimo hru

Nepříznivou zprávu máme pro majitele všech ostatních Xperií. Již delší dobu víme, že modely z roku 2011 Android 4.1 nedostanou. Nově však Sony vystavilo stopku modelům Xperia tipo, Xperia tipo dual, Xperia miro, Xperia U a Xperia sola. Důvodem je prý nedostatečný hardware. Výrobce se ale mohl rozepsat více, neboť například modely Xperia U a Xperia sola mají hardware podstatně lepší, než například Xperia J, která aktualizaci obdrží. Pravým důvodem tak mohou být malé prodeje těchto dvou modelů.

Mají smůlu: Xperia tipo, miro, U a sola

Jak hodnotíte postup Sony? Je pravda, že se aktualizace dočká většina letošního portfolia. Zároveň lze pochopit, že nejlevnější dvojice zůstane na Androidu 4.0. Nicméně vyřazení dvojice Xperia U a Xperia sola z aktualizačního procesu výrobci plusové body nepřinese.

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
msoky
chcel som si kupit xperiu sola....no ale asi sa na to vykašlem
hadas
HW opodstatnění to u většiny starších Xperií nemá, takže za mě palec dolů pro SONY...
Šimon Plecháček
Právě jsem si koupil solu, trochu mě to mrzí, no. Ale zas tak rozdílný, podle mého, jelly bean od ics neni, takže se to dá přežít.
xperia ion
samo že aktualizace bude mezi dubnem a květnem ale mě to přijde na telefon nebo pc až aspoň v srpnu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze