Sony Xperia 5 V se blíží. Představí se zřejmě už 1. září

aktualizováno
Sony Xperia 5 V se blíží. Představí se zřejmě už 1. září
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Telefon by měl mít hlavní a ultraširokoúhlý objektiv
  • Výkon má zajistit procesor Snapdragon 8 Gen 2

Aktualizováno 25. 8. 2023

Sony dnes oficiálně odhalilo, že již 1. září představí novinku z řady Xperia. Došlo ke zveřejnění videa, avšak konkrétní telefon nevidíme. Je však nanejvýš pravděpodobné, že půjde o Xperii 5 V.

Původní informace ze 24. 7. 2023

V letošním roce se dočkáme ještě minimálně jedné novinky ze strany Sony. Očekává se příchod další generace kompaktní Xperie 5, která ponese název Xperia 5 V, a poměrně nečekaně došlo k úniku produktového videa skrze komunitní fórum reddit.com.

Na první pohled vás jistě trkne do očí zásadní změna na zadní straně, kde jsou vidět pouze dva fotoaparáty, zatímco všechny předchozí generace, i ta současná, mají tři. Je tak ve hře, že by Sony odstranilo teleobjektiv, avšak šlo by o poměrně zásadní nevýhodu.

Zatímco o výbavě v podobě Snapdragonu 8 Gen 2 a až 16GB RAM se zatím jen spekuluje, o přítomnosti 3,5mm jacku není pochyb. Stejně jako o dostupnosti minimálně tří barevných variant: černé, bílé a modré, které můžeme ve videu vidět. V tuto chvíli není známo, kdy se telefon přesně představí, avšak ve hře je tradiční zářijový termín.

Diskuze ke článku
michal berny
michal berny
Počkáme si na oficiální uvedení....Já jsem zatím z letošní Xperie 1 V neskutečně nadšený ...Fotí a natáčí skvěle a co se týče výdrže,tak jsem stále na 8h SOT....Přešel jsem z S22 Ultra...
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 24. 7. 2023 15:09
Hm tak to je celkem zklamání. Telephoto používám víc jak ultrawide. O to víc směšnější, že 10 V zůstal. Zajímavej rámeček z X1 V taky nevidím. Tak budem naivně doufat, že dost padne na ceně a bude do 20k...
Luboš Komínek
Luboš Komínek
Na 5 V čekám jako na náhradu za 5 II. Pokud opravdu přijde o jeden objektiv, tak můj zájem končí.
Franta Vomáčka
Franta Vomáčka
snad jen nějaký špatný forek.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze