Sony Vaio Tap 11: první Windows 8 tablet od japonského výrobce

Japonskému Sony sice chvíli trvalo, než se rozhoupalo a pustilo se do rybníka s Windows 8 tablety, ovšem jak se zdá, nástup bude stát za to. Nový tablet totiž nabídne velmi zajímavé specifikace v čele s 11palcovým displejem, a hlavně podporu speciálního digitizéru.

Původně vyšlo na tabletnet.cz, autor: Marek Vacovský



Kromě operačního systému Windows 8 nabídne zbrusu nový tablet od Sony minimalistický design alá tablet Sony Xperia Z a jak se na Sony patří, i prémiové specifikace. Sony Vaio Tap 11 přichází s 11palcovým IPS displejem o Full HD rozlišení (1 920 × 1 080 pixelů) a podporou speciálního N-Trig  digitizéru od společnosti Wacom.

sony-vaio-tap11-1

TIP: Asus Transformer Book Trio: tablet, notebook a stolní počítač v jednom

I výkon, se kterým Vaio Tap 11 patří mezi to nejlepší, co můžeme očekávat – pohánět jej bude totiž budťo jeden z Pentium, nebo Intel Core Haswell procesorů (i3, i5 či i7). Zákazník si také zvolí, kolik úložného prostoru bude potřebovat a to v rozmezí mezi 128 a 512 GB SSD. Vaio Tap 11 by měl na tablet podávat až neskutečně kvalitní výkon, co se pořizování fotografií týká – nabízí totiž 8megapixelový fotoaparát s Exmor-RS snímačem. Nechybí ani microHDMI výstup, plnohodnotný USB 3.0 port, stereo reproduktory a infračervený port, díky kterému bude možné ovládat televizory a další spotřebiče.

sony-vaio-tap11-2

TIP: Samsung Galaxy Note 10.1 (2014 edition) – rozlišení 2 560 × 1600 pixelů, 3 GB RAM a Android 4.3

K tabletu bude navíc prodávána speciální klávesnice, která z tabletu udělá notebook po vzoru tabletů známých z řady Asus Transformer. V současné době nemáme bližší informace o dostupnosti ani ceně. Líbí se vám první Windows 8 tablet od Sony? Snad jej Sony už na počátku„nezabije“ přemrštěnou cenou.

Zdroj: CNET