Sony příští rok představí smartphone s 5" WhiteMagic displejem

7

O pětipalcových displejích pro smartphony se poslední dobou mluví stále častěji a nový ždíbek informací přináší tisková zpráva japonské společnosti JDI. Ta totiž naznačuje, že by pro Sony mohla připravovat nový pětipalcový displej s technologií WhiteMagic, kterou známe z některých Xperií.

Mluví se tu o pětipalcovém IPS displeji s rozlišením 1080p a hustotou 438 pixelů na palec. Mnohem zajímavější informací je ale využití struktury RGBW matice, která přidává čtvrtý bílý pixel a zvyšuje jas displeje. Díky tomu má obraz jasnější bílou a především dokáže snížit spotřebu, podle JDI až o 50% oproti konkurentům.

Zleva Xperia U, Xperia Play a Xperia Pro

Displej navíc nabídne integrovanou dotykovou funkci bez ochranného skla, podobnou bezdotykové technologii z Xperie Sola. Prozatím není potvrzené, zda Sony využije technologii WhiteMagic právě v připravovaném pětipalcovém displeji, nebo se jedná pouze o další displej některého ze smartphonů roku 2013. Z dřívějších zpráv ale víme, že minimálně jedno zařízení výrobce bude mít pětipalcový displej. Uvidíme, které konkrétně.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
JoxY
Nechcem byť, ako sa hovorí "šťoural", ale v ktorých Xperiach sa displej Whitemagic okrem modelu Xperia P nachádza? Pretože v článku sa píše o niektorých modeloch. :P Ďakujem.
Jirka
Bral bych nástupce xperia play, mohli by se vyprdnou na přenosné konzole a udělat nabusenou herní mašinu.
dans.mal
WhiteMagic je dobrá věcička. Jsem rád, že Sony se opět zvedá. Ale chtělo by to ještě trochu něco navíc... Ale když se podíváme na Xperie 2011 a Xperie 2012, je tam vidět velký posun, ale nechci nijak rýpat do Xperií 2011 - sám jednu vlastním ;)
Romualdo
To by byl už pořádný displej FullHD WhiteMagic, ale 5" to už není pro každého.
Kdy se už zastaví to zvětšování displejů???
To už jsou pomalu z mobilů tabletofony a z tabletofonů tablety.....
Kde jsou ty pořádně vybavené a praktické telefony s displejem 4" a 4,3" ??

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze