Sharp začal s výrobou 5 palcových displejů s FullHD rozlišením

4

Mobilní displeje s FullHD rozlišením nám stále brzdí problémy s výdrží, je však jen otázkou času, kdy se dostaneme na tuto pověstnou hranici mobilní revoluce. Kromě LG totiž připravuje pětipalcový 1080p displej také výrobce Sharp, a rozhodně nebudeme muset čekat nijak dlouho.

Jak se lze dočíst na oficiálních stránkách společnosti, Sharp začal s masovou výrobou pětipalcových displejů s rozlišením 1920 x 1080 pixelů a hustotou 443 pixelů na palec, což je zatím ta nejvyšší hranice, na kterou by smartphony dosáhly. Nejostřejší mobilní displej má totiž zatím hustotu 340 pixelů na palec.

Připravovaný smartphone Oppo Find 5

Jedním z prvních smartphonů, který by FullHD displej využily, by mohl být Oppo Find 5, o němž jsme psali před necelým měsícem. V přípravě je však mnohem více smartphonů, spekuluje se totiž jak o výrobci HTC, tak i pětipalcovém Nexusu.

Dobrou zprávou je také fakt, že Sharp není jedinou společností, která FullHD displeje připravuje. Jední z prvních bylo totiž LG, které má v rukávu své vlastní eso jménem AH-IPS FullHD displej, takže bude zajímavé sledovat, kdo na trh příjde dříve a jak se výrobci poperou se zvýšenou spotřebou.

Zdroje: phonearena.com, sharp.co

Diskuze ke článku
Jarda
Podle mě je FHD na 5" prostě moc. Tohle rozlišení bych dal spíše nad 7" a vejš
Kaki
Pred dvomi rokmi by som ti povedal ze 800x480 je maximum... technika aj pohľad na ňu sa mení...
JaroB
Hlavne, že ako už niekde niekto správne poznamenal ........na notebookoch s 13-15" displejmi je stále roky štandard nejakých 1366x768 kde by sa to FULL HD aj hodilo ale na telefóne???? To je čo zas za úchylku??? kto uvidí rozdiel medzi 342PPI na Xperii S a 443PPI na tomto tak nech sa dá zapísať do guinessovej knihy...lebo žiaden človek nemá šancu spozorovať rozdiel...hlavne,že to bude žrať 2krát toľko ako doteraz a bude v tabuľke FULL HD...:/:/:/
Mirda
Kdyby raději zapracovali na zvýšené svítivosti aby displeje u mobilů byly dobře čitelné i na sluníčku. Nějaké rozlišení displeje je to poslední co mě u mobilu zajímá.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze