Sony příští rok očekává výrazný nárůst prodejů svých Xperií

51

Sony v posledních měsících díky několika povedeným telefonům řady Xperia zažívá postupný růst výsledků. Podle nově zveřejněných odhadů Japonci očekávají, že tento trend bude pokračovat i v příštím roce 2014. Odhady jsou docela optimistické.

Dle letošních korporátních prognóz Sony ve fiskálním (daňovém, končí v březnu 2014) roce 2013 prodá 42 miliˇonů mobilních telefonů. Odhady na rok následující hovoří o 65 miliónech Xperií, což je poměrně značný nárůst.

Myslíte, že jsou analytici v Sony příliš optimističtí? Podle nás je optimismus na místě. Oproti loňským rokům se Sony daří uvádět lepší, optimalizovanější, zkrátka dokonalejší telefony, které postupně nacházejí více zákazníků. V kontrastu super drahých a super vybavených modelů, jako je Xperia Z Ultra či Z1 navíc výrobce pokrývá i segment střední a nižší třídy, takže si zajišťuje jak růst marže tak i růst počtu prodaných kusů celkově.

Japonský výrobce Sony prožívá poměrně dobrý rok a ten příští se prý bude dařit ještě lépe

TIP! Recenze Sony Xperia Z Ultra – Obr mezi velikány

Mezi levnými telefony by se navíc podle všeho měl v příštím roce objevit i první Sony smartphone s novým operačním systémem Firefox OS, který by teoreticky mohl být tou správnou trefou do černého. Samozřejmě stále bude záležet také na tom, jak se povede konkurenci a také na celkovém vývoji trhu. Každopádně má ale japonský výrobce prozatím podle nás docela reálnou šanci na to, dosáhnout prozatím pouze odhadovaných prodejů.

Zdroje: xperiablog.net

Diskuze ke článku
Filip Hoang
Filip Hoang
No nic proti, ale co vím, tak FW roku 2013, a i od druhé poloviny 2012, kdy to bylo opravdu čistě v režii Sony je dobře odladěné... Xperia T, Xperia V, Xperia Z, Xperia ZR, Xperia Z1 / ULTRA, Xperia L... A u nejvyšších modelů jej servery řadí na ty nejlepší úrovně co se týče odladěnosti SW... A v poslední době se také dost zlepšuje rychlost aktualizací a oprav, takže za mě Sony sice má co dělat, ale je na tom už velmi dobře, pokud nepočítám Xperii S, P a U, které ještě nebyly na 100% čistokrevné telefony Sony Mobile.
RUMcajz
Mam Zetko, zamerne jsem ho nekoupil hned po uvedeni na trh, ale s 3 mesicnim odstupem. Zabranil jsem tomu abych dostal nejaky prvnotni HW ktery muze obsahovat chyby - jak na desce tak kryt (vodotesne krytky).

Telefon pouzivam denne a nemohu si na nej stezovat. Nevim jak jsou na tom levnejsi modely, ale Zetko je dostatecne odladene.
Zetko jsem vybral hlavne protoze je vodotesne, podpora pametovek, originalni design. Coz konkurence nemuze splnit

Díky sony, jen tak dál :)
Michael kost
Michael kost
Sony věřím,ale chtělo by to taky nějaký wp od sony místo mozilly.
Jirka
Dotaz na redakci: Když už nám sem nenápadně podsunujete fotky Xperie ZR, dočkáme se někdy i recenze??? Určitě bych nebyl sám, kdo by to ocenil!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze