Sony připravilo testovací ROM Firefox OS pro Xperii E

Na počátku tohoto týdne zveřejnili Sony a Telefónica společnou tiskovou zprávu, ve které informují o spolupráci na vývoji nového operačního systému Firefox OS. Pro vývojáře nyní Sony představilo experimentální Firefox OS ROM pro Xperii E. Díky tomu si ho mohou vývojáři vyzkoušet v praxi a komunita, tak získá cennou zpětnou vazbu.

Na stránkách věnovaným vývojářům, zveřejnilo Sony kromě odkazů ke stažení i návod, jak lowendovou Sony Xperia E přeflešovat, a jak začít s vývojem aplikací pro Firefox OS. Tato ROM je nicméně ve velmi raném stupni vývoje a má několik významných omezení, díky kterým není určena pro každodenní používání. Protože tento software neprošel certifikací a schválení typu, nefungují na něm telefonní hovory, Wi-Fi a Bluetooth. Kromě toho by mohla být nestabilní funkčnost microSD karty a citlivost na dotyk není plně kalibrována.

Tip: Sony Xperia E: 3,5 palcový displej a Android 4.1 mezi low-endy

O Firefox OS jste si u nás mohli přečíst už mnohokrát. Oficiálně ho však představila Mozilla až tento týden v rámci MWC spolu se dvěma připravovanými telefony. Specialitou Firefox OS je, že je postaveno na otevřených webových standardech. Kromě pár nativních aplikací, tak bude používat hlavně webové aplikace postavené na technologii HTML5. To je také důvod, že se o něj výrobci a Telefónica, tak zajímají.

"Ve společnosti Sony Mobile budeme pokračovat ve vyhodnocování inovativních technologií, které mohou pomoci dodat prémiové uživatelské zážitky, které zákazníci Sony očekávají. Naši technici nyní pracují s Firefox OS HTML5, které ukazují velký potenciál," řekl k tomu vysoký představitel Sony Mobile Bob Ishida.

Zdroje: developer.sonymobile.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze