Sony připravuje novou vlajkovou loď s čipsetem Snapdragon 865

53
Sony připravuje novou vlajkovou loď s čipsetem Snapdragon 865
Fotografie: Martin Fajmon, mobilenet.cz
  • Přítomnost Snapdragonu 865 v nové vlajkové lodi od Sony potvrzuje kód uniklého firmwaru
  • Nový Snapdragon 865 bude pravděpodobně nabízen ve dvou variantách: s a bez podpory 5G sítí

Podle androplus.org Sony v současnosti připravuje další generaci své vlajkové lodi Sony Xperia 1. Novinku má pohánět rovnou (doposud nepředstavený) Snapdragon 865, který naváže na Snapdragon 855 a mírně vylepšený Snapdragon 855+. Tyto informace potvrzuje kód uniklého firmwaru přímo ze serverů Sony.

V kódu lze zaznamenat interní označení SM8250, které by mělo odkazovat na výše zmíněný čipset. Podle dostupných informací bude Snapdragon 865 k dispozici hned ve dvou variantách: s podporou a bez podpory sítí páté generace, podobně jako je tomu u Kirinu 990, jehož premiéry jsme se dočkali na veletrhu IFA 2019 v Berlíně.

Snapdragon 865 Sony

Představení čipsetu s podporou 5G stejně jako verze bez 5G by dávalo s ohledem na rozšířenost sítí páté generace napříč různými trhy smysl. Qualcomm by zároveň mohl dodávat verzi procesoru bez 5G o něco levněji. Jestli bude Sony nabízet svou novou vlajkovou loď v obou dvou variantách však zatím není jasné. Představení bychom se mohli dočkat na MWC v Barceloně.

Diskuze ke článku
Xman
Já pořád nechápu ten odpor proti Sony. Jeden z posledních výrobců, co má svůj design, snaží se jít vlastní cestou a i když ne vždy se mu to daří, tak aspoň nekopíruje ostatní. A místo toho, aby lidi ocenili snahu, tak jen hází špínu. To je ve všech fakt tolik žluče?

A to opravdu chcete, aby všechny telefony vypadaly stejně jako Xiaomi, Huawei? Byl jsem nedávno v Datartu a měli tam vystavené mobily - a všechny, opravdu všechny vypadaly stejně. Lesklý záda, kapku, průstřel nebo výřez. Normálně jsem jznačky nepoznal od sebe. Už ani ten Iphone není ničím zajímavej. Všichni stejný střeva, stejný foťáky s umělým dolaďováním fotek. Začínají být ty telefony fakt nuda. Ale tak, lid si to asi žádá...ale je to škoda, já se tešil vždycky, co kde který výrobce uvede na trh. Bohužel, čínská invaze absolutně zabila jakoukoliv originalitu...achjo.
Pesedm
Sony a hrstka skalních fans :))
End
Jak nečekané :D
Carda
Další ultranudle nic zajímavého to už nebude :D

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze