Sony přehodnocuje předpovědi, mobilní divizi se nedaří

26

Japonské Sony bylo nuceno přehodnotit své vyhlídky v oblasti mobilních telefonů. Tuto divizi totiž zřejmě čeká vcelku výrazná ztráta. Nedaří se především telefonům ve střední a nižší třídě.

Sony během letních měsíců důkladně přezkoumalo stav své mobilní divize a dospělo bohužel k nelichotivému výsledku. Očekávané cíle nebudou naplněny a mobilní divize Sony tak očekává poměrně citelnou ztrátu 1,2 miliardy dolarů.

V tuto chvíli jsou pro Sony klíčové modely Xperia Z3 a Xperia Z3 compact

Závažnost problémů si výrobce uvědomuje a okamžitě připravuje změnu strategie, která se dotkne také portfolia. Vše samozřejmě s jediným cílem – stabilizovat finance. Dotkne se to především modelů ve střední třídě, které způsobují zmíněné problémy. Většího důrazu se naopak dočkají vlajkové lodě řady Z, které se těší značnému zájmu. Řeč je samozřejmě především o nových Xperiích Z3 a Z3 compact.

Ty již také mimochodem testujeme v redakci a prozatím na nás zanechávají skvělé dojmy. Není proto divu, že Sony chce své nejlepší modely dostat mezi co nejvíce zákazníků.

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, sony.net

Diskuze ke článku
Ville
Čemu se diví při tragické podpoře modelů střední třídy z minulého roku? Xperia L, SP jsou největším příkladem, neschopní opravit chyby, které tyto telefony trápí.
Jaroslav Hlbocký
Jaroslav Hlbocký
Mňa osobne by veľmi zaujímalo aké sú predaje Z1 compact. Lebo ak sú zlé Z3 compact je posledný špičkový kompaktný mobil od Sony.
jarda
Z3 bych si klidně koupil, jen ta cena. Huawei má P7 za 10 tisíc, a není nijak špatnej. Musí prostě zlevnit, pak to lidi koupí.
Petr Mareček
Petr Mareček
Ani se nedivím :-D , telefony bez podpory se holt blbě prodávají no.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze