Sony odhaluje nástupce unikátních sluchátek LinkBuds. Co nabídnou nové LinkBuds S?

1
Sony odhaluje nástupce unikátních sluchátek LinkBuds. Co nabídnou nové LinkBuds S?
Fotografie: Sony
  • LinkBuds S sází na klasickou konstrukci, mají však pokročilé ANC
  • Potěší nízká hmotnost i zvýšená odolnost
  • K dispozici je rovněž kodek LDAC pro vysokou kvalitu poslechu přes Bluetooth

Sluchátka Sony LinkBuds zaznamenala navzdory své netradiční konstrukci úspěch, a Sony tak nyní přichází s novou verzí LinkBuds S. Jaké změny se odehrály u druhé generace sluchátek, jež si nekladou za cíl nic jiného, než propojit offline a online svět?

Sony LinkBuds S vypadají na rozdíl od původních LinkBuds jako klasická bezdrátová sluchátka

Nejprve se zastavíme u samotné konstrukce sluchátek, která již nově nespoléhají na kruhový měnič s otevřeným středem membrány, ale na běžnější „uzavřenou“ konstrukci bezdrátových sluchátek. Zvuk do sluchátek tedy nadále fyzicky neproniká, vylepšena však byla technologie přirozeného aktivního potlačení hluku. Stále také platí, že jsou sluchátka velmi lehká (4,8 gramů) a kompaktní (3,2 m3), tudíž by neměl být problém je nosit po celý den.

Podpora kodeku LDAC i LE Audio

Změnilo se rovněž ovládání, které nyní probíhá poklepáváním na samotná sluchátka, nikoliv na prostor vedle ucha jako u původní generace. Vzhledem ke změně konstrukce lze rovněž očekávat vyšší kvalitu zvuku, který lze přenášet ve vysoké kvalitě přes Bluetooth díky podpoře kodeku LDAC. Při poslechu komprimovaných souborů je pak k dispozici technologie DSEE Extreme upscaling. Sluchátka jsou rovněž připravena na LE Audio, novou generaci Bluetooth audia, která umožňuje velmi nízkou latenci ideální pro hraní her.

Přívětivá je rovněž celková výdrž 20 hodin se schopností získání dostatku energie na jednu hodinu poslechu za pouhých pět minut. V neposlední řadě potěší rovněž zvýšená odolnost IPX4 či důraz na využití recyklovaných materiálů podobně jako u předchůdce. S pomocí funkce Speak-to-Chat založené na technologii Voice Pickup se hudba automaticky pozastaví, když uživatel na někoho promluví, stejně tak jsou kompatibilní se službami Google Asistent a Amazon Alexa.

LinkBuds S podporují funkci rychlého párování od Googu, což znamená, že je lze snadno a rychle spárovat se zařízením se systémem Android. Nechybí ani funkce Swift Pair umožňující rychlé a snadné spárování sluchátek s notebookem, stolním počítačem nebo tabletem s Windows 10 či 11.

Cena a dostupnost

LinkBuds S budou k dispozici v bílé, černé a ecru barvě za cenu 4 999 Kč od 20. května 2022.