Sony nezklamalo, připravuje Android 7.0 pro řady Xperia Z a X

16

Japonské Sony je známé nejen svým skvěle optimalizovaným prostředím, ale také příkladnou podporou mnoha svých modelů. V tomto duchu hodlá výrobce pokračovat i v případě nového Androidu 7.0 a již nyní potvrdil aktualizaci pro 9 svých modelů.

Android Nougat

Nejnovější operační systém Android 7.0 zahájil svou životní pouť a radovat se z něj mohou první majitelé telefonů Nexus. Již s předstihem potvrdilo aktualizaci svých modelů HTC. Nijak zásadně pozadu nezaostává také Sony, které oficiálně vydalo seznam modelů, které hodlá aktualizovat. Japonský výrobce může být opět příkladem pro všechny ostatní, neboť myslí i na až dva roky staré kousky.

Seznam Xperií, které obdrží Android 7.0

Ze seznamu podporovaných modelů již vypadávají modely řady Xperia Z2 a Xperia Z3, což se ovšem s ohledem na jejich stáří dalo předpokládat. Naopak potěší přítomnost modelu Xperia Z3+ a všech novějších kousků řady Z. Současně také nechybí všechny letošní modely řady X, což jejich majitele rozhodně potěší. Výše zveřejněný však nemusí být konečný. Výrobce doplnil, že se snaží nový Android přinést na co nejvíce svých modelů, a je tak vcelku pravděpodobné, že se později dočkáme rozšíření.

Zdroje: blogs.sonymobile.com

Diskuze ke článku
Pepan
S tou Z3 je to asi čisté obchodní rozhodnutí, bo už byly vidět dev verze 7 pro Z3.
Chiron
Tak absence Z3C je velké zklamání. Čekal jsem, že tentokrát vypadne ještě jen Z2.
Každopádně potom, co Sony předvedlo při aktualizaci na 6, tak stejně už asi není o co stát. Poslední aktualizace to trochu zachránila, ale stejně 5 android na Z3C byl daleko lepší ať už funkčně, tak designově.
Spousta výrobců bleskově vypustila do světa 6 android. Sony na tom dělalo bůhví jak dlouho, pak když to vypustili, tak to byl paskvil a navíc region CE1 na něj čekal nehorázně dlouho. A aby toho nebylo málo, tak když už konečně vydali náš region, tak to byla pořád ta původní zmršená verze. Přístup Sony v tomto absolutně nechápu.
Navíc po zkušenostech s mizerným hardwarovým zpracováním Z3C, to byl po dlouhé řadě SE/Sony můj poslední telefon od této firmy.
Adam
Keď sa pozerám na tú podporu XA :D Tak som si mohol priplatiť a kúpiť si ju namiesto M4 :D
Patrik
Fakt na Z3 nebude? Zas tak starý telefon to není, myslím že je to škoda.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze