Aktualizace Nougat pro Xperie z řady Z5 se pozastavuje (aktualizováno)

Vlna aktualizací na poslední verzi Androidu pokračuje. V nejbližších dnech a týdnech se mají dočkají i majitelé telefonů řady Z5 od Sony. Z prozatím nespecifikovaných důvodů se však aktualizace nyní odkládá, aktualizované přístroje prý trpí problémy.

Aktualizováno 20. 1. 2017

Pouze jeden den poté, co jsme vás informovali o uvolnění aktualizace Nougatu (32.3.A.0.372) pro Xperii Z5, Z3+ a Z4 Tablet, se veškeré další aktualizace ze strany společnosti Sony zastavily. Prozatím se pouze spekuluje, proč se Sony k tomuto kroku uchýlilo, avšak na internetu se již začínají množit informace ohledně problémů zařízení po provedené aktualizaci. Přístroje vykazovaly chyby při přehrávání videa, problémová byla také telefonní aplikace a rychlé vybíjení baterie. Prozatím není zřejmé, kdy Sony aktualizaci opět vypustí mezi veřejnost.

Původní informace z 19. 1. 2017

Novou verzi tak mohou vyhlížet nejenom majitelé Xperie Z5, ale i menší verze Compact a luxusní Premium. V následujících dnech a týdnech (v závislosti na customizaci) jim tak do telefonu dorazí odkaz na stažení firmwaru s označením 32.3.A.0.372.

Sony Xperia Z5

A na co se mohou uživatelé těchto telefonů těšit? V první řadě je to hlavní výhoda posledního Androidu, tedy možnost používat dvě okna na jedné obrazovce. Dále byla zlepšena výdrž na jedno nabití a nové funkce dostal jak launcher, tak aplikace zprávy a přední fotoaparát.

TIP! Samsung Galaxy S7 dostal Android 7.0 Nougat: přehled novinek

Oproti původnímu plánu nabrala aktualizace asi měsíční zpoždění. Zda-li je pro váš telefon a customizaci připraven nový firmware, se můžete podívat na webu XperiCheck.com.

Zdroje: xperiablog.net, xperiablog.net, gsmarena.com, xperiablog.net

Diskuze ke článku
Dave
Díky tomuhle mám rád Sony sice nemá nejemnější displeje ale zato aktualizuje o sto šest a i starší modely nebo střední třídu.
JaroB
Samsung len teraz vypustil na S7 ale SONY má už aj na 2 roky starý Z3+ ...rozdiel v starostlivosti enormný
vydra
a ja bych jako obvykle doplnil: aktualizace lepsi nikdy nebo pozde nez brzo a sunt jak to sony skvele umi (hodnoceni z pohledu kritickeho majitele sony - neporovnavam s apple nebo samsung provarama), po zkzsenostech s aktualizacema Z si velmi pockam nez na XZ pustim android 8 az vyjde... :)
Areon
No jsem zvědavý. Osobně bych nejvíc uvítal, kdyby se android paměťově uskromnil . Začíná z něho být nenažraný moloch. Na xperii Ion zabíral cca 2-3 GB(4.0.1) a na mé Z5 (6.0.1) žere skoro 10GB..... Každopádně SONY umí optimalizovat svou UI absolutně na jedničku. Nemám si na co stěžovat, vše běží i po roce absolutně svižně jako nové.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze