Sony nehází flintu do žita, v budoucích letech hodlá uvádět další nové telefony

10
Sony nehází flintu do žita, v budoucích letech hodlá uvádět další nové telefony
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Japonský výrobce prodloužil dlouhodobou spolupráci s Qualcommem
  • V budoucnu tak pro zákazníky chystá zástup nových smartphonů střední a vyšší třídy

Smartphony Sony se dlouhodobě řadí k našim redakčně nejoblíbenějším, přestože zpravidla nenabízí nejlepší poměr cena/výkon a jsou určeny spíše fajnšmekrům. Právě ti dokáží ocenit jejich unikátní design s podlouhlým displejem či podporu paměťových karet a přítomnost 3,5mm jacku, který je u moderních vlajkových lodí již skutečnou raritou. I kvůli tomu, jak je jejich cílová skupina zákazníků úzká (pochopitelně také s přihlédnutím k prémiové ceně, kterou si výrobce evidentně hodlá zachovat i nadále), se na internetu často diskutuje o tom, jestli Sony nehodlá celou mobilní divizi „zabalit“ a nevěnovat energii například do mnohem výdělečnější videoherní divize v čele s konzolí PlayStation. Nejnovější tisková zpráva výrobce Qualcomm však naštěstí jakékoliv takovéto zvěsti s jistotou vyvrací.

Uvádí se v ní, že Qualcomm se Sony uzavřel (nebo spíše prodloužil) dohodu o několikaleté budoucí spolupráci a Qualcomm bude i nadále dodavatelem čipsetů pro telefony prémiové a střední třídy, na které se Sony v současnosti soustředí. Jedním z plodů této dlouholeté spolupráce je například i nová Xperia 1 V osazená špičkovým procesorem Snapdragon 8 Gen2, kterou právě testujeme v redakci a která v nás zanechala skvělé první dojmy. Qualcomm se pak kromě výkonu a konektivity mimo jiné podílí třeba i na výsledných fotografiích, a to skrze tzv. ISP (Image Signal Processor), tedy jednotku zodpovědnou za zpracování obrazových dat.

Nejnovější vlajková loď společnosti Sony s mobilní platformou Snapdragon 8 Gen 2, Sony Xperia 1 V, byla zákazníky velmi dobře přijata. Těšíme se proto na pokračování naší spolupráce se společností Qualcomm Technologies, abychom mohli i nadále poskytovat prémiový a nevšední zážitek u budoucích chytrých telefonů poháněných procesory Snapdragon,“ uvedl Tsutomu Hamaguchi, vedoucí obchodního oddělení mobilních komunikací společnosti Sony Corporation. „Vždy nasloucháme našim zákazníkům, abychom vyvinuli špičkovou technologii, která splní a předčí jejich očekávání, a věříme, že Qualcomm Technologies nám pomůžou i nadále posouvat průmysl vpřed.

Diskuze ke článku
Mara Studna
Mara Studna
Jen dobře,Xperia I V je opravdu špičkový stroj!!!
Johan Nohaj
Johan Nohaj
Jeden YouTuber (cernoch - ma miliony sledovani) prirovnal Xperie k autam Porsche.
Bob Bobajs
Bob Bobajs
A kdy bude nějaká recenze? Zkusil.jsem.od Xperie odejít a vyzkoušet Samsung S22U a proti Xperii 1 III mi ty fotky ve většině scén přijdou horší. Ale nehorázně se prehrivala. Tak šla pryč.
Teď mám Xperii 1 V predobjednanou a čekám na nějaký testy, jestli ji vzít, nebo počkat na 6ku.. Ale vše vypadá na dobrý cestě. Věřím že neduhy předchozích jedniček Sony vyřešilo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze