Sony myslí na ženy. Nabídne jim růžovou Xperii Z5

16

Loni v září představilo Sony na veletrhu IFA v Berlíně novou sérii svých vlajkových lodí Xperia Z5. Právě základní model Xperia Z5 se nyní dočkal novinky, kterou ocení zejména ženy. Dosavadní zelenou, bílou a černou nyní doplní další barva – růžová.

Novinka používá stejně jako ostatní varianty Xperie Z5 kovový rámeček a zadní díl z matového skla, které kombinuje se starorůžovou barvou, která ženám umožní vyjádřit svůj styl. „Volba barvy je zevrubný proces. Materiál telefonu a konstrukce křivek a hran hrají důležitou roli a mají velký vliv na to, která barva se nejlépe hodí. Věděli jsme, že chceme přidat růžovou do série Z5 od našich prvních náčrtků,“ uvedla vedoucí designérka projektu Rikke Gertsen Constein.

Sony Xperia Z5

Než se však podařilo nalézt ten správný odstín růžové, který by ladil s hliníkovým rámečkem a matným sklem, tak to nějakou dobu trvalo. Designéři zkoumali řadu přírodních odstínů růžové od barvy květů Sakury až po barvy oblohy při západu slunce. Nakonec zvolili světlou starorůžovou.

TIP: Recenze Sony Xperia Z5 – Stop kompromisům

Kromě nového barevného provedení zůstává výbava a hardware Xperie Z5 beze změn. Zahrnuje 5,2palcový Full HD IPS displej, osmijádrový Qualcomm Snapdragon 810, 3 GB RAM, interní paměť 32 GB s podporou microSD a především jeden z nejlepší fotoaparátů, se kterým se můžete dnes u telefonů setkat. Je vybavený zcela novým velkým obrazovým snímačem 1/2,3" Exmor RS s rozlišením 23 megapixelů a objektivem G Lens se světelností F2.0. Jeho předností je i ultrarychlé ostření, které potřebuje pouze 0,03 vteřiny, což je méně než mrknutí oka.

Sony Xperia Z5

Nová barevná varianta by měla být v prodeji již příští měsíc. Zatím však Sony neuvedlo kolik bude stát, ani kterých trhů se to bude týkat. Předpokládá se však, že by se mohlo jednat o trhy, kde jsou Xperie Z5 již v prodeji. Na českém trhu se prodává kolem 19 000 Kč.

Sony Xperia Z5 – videopohled

Technické parametry Sony Xperia Z5

Kompletní specifikace
Konstrukce146 × 72 × 7,3 mm, 154 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 5,2" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát23 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 3 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 900 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 2:21 hodin
DostupnostQ4 2015,

Zdroje: blogs.sonymobile.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Ensferi
Sony se neinspirovalo od Applu.. Právě tímto je sony jedinečný od nikoho nekopíruje, jde si prostě vlastní cestou.
Když se kouknete na ostatní značky, apple kopíruje od HTC (Co se desingu týče), a pak všichni protože vidí ty prodejní čísla applu tak hned si myslí že když okopírují desing tak že budou lepší. Prostě neumějí navrhnout vlastní desing tak radši kopírují. Zatím jsem neviděl mobil od kterého by sony kopíroval, spíše ostatní výrobci začínají kopírovat od sony.
ICE
U žen bych chápal spíš růžovou Z5 Compact
Vašek
Takovou práci to dalo designerům, přitom taková blbost :)
PLOVAJZNÍK
NO jistě, prej plánovali jsem ji už od začátku... a nemohly jsme nalézt správný odstín.... Řekl bych že spíš zjistil že iphone 6s rose gold je docela oblíbenej tak ste hned museli zrůžovět taky

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze