Sony Ericsson Z555i: véčko ve stylu Prism

6

Nové stylové véčko se zajímavým vzorem přední strany zaujme především ženy. Výbava tohoto GSM telefonu zahrnuje vnější OLED displej, 1,3 Mpx fotoaparát a témata měnící se podle ročního období a denní doby. PŘEDSTAVENÍ A TECHNICKÉ ÚDAJE

Dalším dnes představeným telefonem je stylové véčko Z555i, které nejen mně svým designem připomíná finské Nokie řady Prism. Cílovou skupinou novinky jsou jednoznačně ženy, které by mohla oslovit i dvojice barevných provedení - Diamond black a Dusted Rose. Telefon je dle označení přímým nástupcem modelu Z550i. Oproti němu sice příliš novinek nepřináší, zato design je zcela jiný. Přední kryt je lesklý a skrývá vnější OLED displej s rozlišením 128 x 36 bodů. Ten je vidět jen pokud je aktivní, jinak design lesklé plochy nijak neruší. Čitelnost na přímém slunci tak asi nebude nejlepší, ale hodnocení si nechme až na recenzi.

Novinka je konstrukčně i výbavou shodná s Walkman telefonem W380i, jiná je vlastně jen přední strana telefonu. Rozměry jsou Walkmanu podobné a činí 95 x 49 x 16,5 mm, hmotnost se pak ustálila na 95 gramech. Po otevření se objeví vnitřní TFT displej s rozlišením 176 x 220 bodů a uhlopříčkou 1,9 palce. Stejně jako u modelu S500i nebo T650i, i zde se témata na displeji mění dle ročního období a denní doby. Telefon navíc pozná i některé významné dny – jako je například Nový rok – a dokáže změnou tématu uživatele často příjemně překvapit.


Zhasnutý OLED displej není pod zrcadlovou plochou vůbec vidět

Telefon nabízí i novou funkci s názvem Gesture control, tedy ovládání některých funkcí vašeho mobilu pomocí jednoduchého gesta. S podobnou funkcí jsme se již setkali například u dvojice W580i a W910i. Tehdy však šlo o funkci Shake control - ovládání hudebního přehrávače pohybem přístroje na základě vestavěného gyroskopu. Gesture control ale pracuje na jiném principu. Pouhým mávnutím ruky nad telefonem můžete ztlumit vyzvánění příchozího hovoru nebo zvuk budíku. Nápadité a šikovné.

Datové přenosy zajistí dvojice - GPRS (třída 10) a EDGE (třída 10), 3G se ale bohužel nekoná. K dispozici je i bezdrátové Bluetooth 2.0 s podporou profilu A2DP či USB konektor k propojení telefonu s počítačem. Ve výbavě nechybí RSS čtečka, emailový klient ani kvalitní webový prohlížeč NetFront. V telefonu se nachází i 1,3 Mpx fotoaparát, který nabídne 4x digitální zoom. Chybí mu však důležitý autofocus i jakákoliv možnost přisvětlení. Pro zábavu by měl ale bohatě postačit. O zábavu se dále postará JAVA 2.0, hudební přehrávač a FM rádio s RDS. Samozřejmě nechybí slot pro paměťové karty Memory Stick Micro, který doplňuje nevelkou vnitřní paměť o velikosti 12 MB.

Nový Sony Ericsson Z555i se v České republice začne prodávat již v březnu. Cena je stanovena na 3999 Kč včetně DPH.

Technické parametry - Sony Ericsson Z555i

Rozměry 95 x 49 x 16,5 mm
Hmotnost 95 gramů
Barevné varianty černá (Diamond black) a starorůžová (Dusted Rose)
Sítě GSM 900 / 1800 / 1900 MHz
Hlavní displej TFT, rozlišení 176 x 220 pixelů, 262 000 barev, úhlopříčka 1,9 palce
Vnější Displej OLED, rozlišení 36 x 128 px, monochromatický
Paměť 12 MB
paměťové karty Memory Stick Micro (M2) (až do 4GB, v balení není karta)
Operační systém ne / vlastní UI Sony Ericsson
Multimédia Hudební přehrávač (podpora formátů MP3, AAC, AAC+, AAC++, WMA), přehrávač videa (podpora formátů MPEG4, WMV, H.264, H.263), FM rádio s RDS, JAVA MIDP 2.0, PlayNow™ 4.0, upload obrázků do blogu, Gesture control
Organizační fukce Emailový klient s automatickým stahováním (POP3/IMAP4), kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, odpočítávací měřič, stopky, webový prohlížeč NetFront, RSS čtečka, WAP
Fotoaparát 1,3 Mpx (1280 x 1024 px), 4x digitální zoom, vyvážení bílé, sekvence snímků
Připojení Bluetooth 2.0 (A2DP), USB 2.0, GPRS (třída 11), EDGE (třída 10)
Baterie a výdrž Li-Ion 920 mAh
Doba hovoru: až 504 minut (8,4 hodin), pohotovostní doba: až 360 hodin
Dostupnost a cena březen 2008
4000 Kč včetně DPH
Diskuze ke článku
Misaaaa
Ahoj,
chtela jsem se zeptat kolik bude priblizne stat tento model...
Martin Pultzner
Dobrý den. Předběžná cena je stanovena na 3999 Kč včetně daně.
kexicek
Zdravim,

Poradite nejaky solidny obchod v prahe? (okolie metra C idealne)

Ta oficialna stranka je nejaka divna nasiel som tam odkaz na kamenny obchod huramobil.cz ktory mi pride dost ubohy.. tead minamalne co sa tyka webu..

Vopred dik.
sajko
Teprve si na něj zvykám,ale - černá je stále zapatlaná, špatně se otvírá, chce to delší nehet. Je to mobil pro holky :-).
Jinak ale super!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze