Sony Ericsson Bluetooth CAR-100

Vlastníte náhodou Bluetooth telefon? Nebaví vás hrát stále dokola stále stejné Java hry? Máme pro vás řešení v podobě tohoto miniaturního autíčka ovládaného přes Bluetooth. Se svou velikostí se bez problémů vejde do kapsy, takže ho pro případ nečekané nudy můžete stále nosit při sobě.

Je všeobecně známo, že Sony Ericsson nevyrábí jen skvělé telefony, ale i spoustu užitečného příslušenství k nim. V poslední době se také začal angažovat ve výrobě „zábavného příslušenství“. Zatím sem patří malý gamepad EGB-10 a ještě menší autíčko Bluetooth CAR-100, kterému bych se chtěl dnes podrobněji věnovat.

Toto autíčko bylo poprvé představeno na loňském CeBITu jako prezentace technologie Bluetooth. O půl roku později bylo uvedeno na trh pod názvem Bluetooth CAR-100.

Sony Ericsson Bluetooth CAR-100

Autíčko je opravdu vskutku miniaturní (70 × 32 × 38 mm) a na první pohled by se mohlo zdát, že je to jen obyčejný angličák. Po bližším ohledání si ale všimneme například skrz sklo viditelné elektroniky, v zadní části konektoru na nabíjení baterií a také docela detailního zpracování – například zrcátek a světel – a v neposlední řadě také loga Sony Ericsson.

Vše, co potřebujete k zprovoznění, je jen některý z Bluetooth telefonů Sony Ericsson (R520m, T39m, T68, T610, Z600, T630, P800 a P900) a nabité autíčko. Pouze u P800 a P900 je nutno si stáhnout Java aplikaci. Také jsem někde zaslechl, že by autíčko mohlo fungovat i s telefony jiných značek, ale nemám to ověřené.

Nebudu se zde zabývat spárováním auta s mobilem, protože je to stejně popsáno v manuálu. Podíváme se radši na samotnou jízdu. U běžných telefonů se ovládá velmi pohodlně joystickem, případně směrovými tlačítky (2, 8, 4, 6), hvězdičkou a křížkem pak regulujete rychlost. U P modelů je ovládání trochu složitější, ale zato si můžete užít pěkného prostředí v menu ovládací aplikace. Celkově je ovládání velmi přesné i rychlé a má dosah až 10 metrů.

Sony Ericsson Bluetooth CAR-100

S výdrží je to jako obvykle trochu horší. Většinou se uvádí, že autíčko vydrží jezdit až půl hodiny. V praxi je to jen asi 15 až 20 minut. Po vybití ho musíte připojit k telefonu, aby se zase nabilo, což trvá většinou tak hodinu.

Tento malý skvost si můžete pořídit už za trochu méně skvostných 2 400 Kč. Nicméně by to mohlo být klidně ještě horší. Třeba u takové Nokie...