LG údajně chystá tabletofon s 6,44palcovým displejem

10

Sony má tabletofon v podobě Xperie Z Ultra, Samsung má Galaxy Note 3 a LG možná chystá dalšího zástupce své řady Vu. Není se ani čemu divit, phablety nebo tabletofony jsou momentálně in. Tedy alespoň výrobci mobilních telefonů si to stále myslí. Podle neoficiálních informací by měl tabletofon od LG nabídnout ještě lepší výbavu, než má již zmíněná Xperia Z Ultra.

LG se chce dostat mezi nejprodávanější značky na trhu a v poslední době na sebe dost strhává pozornost. Ať už zástupcem TOP smartphonů LG G2, tak i lehkým a poměrně dobře vybaveným tabletem G Pad 8.3. Co LG zatím v nabídce chybí je globální tabletofon pro všechny trhy. I to by se však mohlo brzy změnit. LG si totiž dobře uvědomuje, že ostatní výrobci již svůj tabletofon mají (Samsung Galaxy Note 3, Sony Xperia Z Ultra) a nebo ho v nejbližší době oficiálně představí (Nokia 1520, HTC One Max).

Nokia 1520 a HTC One Max na svoji premiéru teprve čekají. Sony Xperii Z Ultra a Samsung Galaxy Note 3 jsme již měli možnost vyzkoušet.

A co můžeme od LG tabletofonu očekávat? Tak hlavně samozřejmě obrovský 6,4palcový FullHD (1920 x 1080) displej, o výkon by se měl postarat čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 od Qualcommu. Sekundovat by mu měla paměť RAM s kapacitou 3 GB.

TIP: Podívejte se na ceny a dostupnost nových zařízení od LG.

Tabletofon se však nebude snažit trhat žádné rekordy v počtu megapixelů, očekává se, že nabídne ,,pouze'' 8Mpx fotoaparát. Pro porovnání, současná vlajková loď LG G2 má 13Mpx fotoaparát s optickou stabilizací. Doufejme tedy, že se výrobce snažil vylepšit místo rozlišení samotný snímač a opět se dočkáme například zmíněné OIS. Telefon samozřejmě poběží na operačním systému Android, a to konkrétně v jeho nejnovější verzi - 4.4 KitKat.

Uvnitř nového tabletofonu od LG bude nejnovější verze systému Android 4.4 KitKat.

TIP: Podívejte se na první dojmy ze Samsungu Galaxy Note 3 na veletrhu IFA.

Současná doba udala určitý trend a výrobci mobilních telefonů se ho drží. Zařízení na pomezí mobilního telefonu a tabletu jsou sice zajímavá, ale ne pro všechny použitelná. Mnohdy je opravdu minimální rozdíl ve velikosti oproti nejmenším tabletům, ale k normálně velkému telefonu má takové zařízení již daleko. Jak jste na tom vy, chcete nové a nové tabletofony, nebo chcete zpět dobu, kdy měly vlajkové lodě úhlopříčky pod 5, respektive 4,7 palce?

Zdroje: fonearena.com

Diskuze ke článku
Árný2
Já se těším až vyjde sony honami mini. 4,3" telefón se krásně ovládá v jedný ruce
Vladimir Woloďka Petija
Vladimir Woloďka Petija
To sú blázni. Kto to kúpi?
PaliHornak
PaliHornak
Nic v zlom, ale spojenie LG a mobil nie je to prave orechove...svagrina mala dva LG a bola to katastrofa.
Hrobník
Proboha další už nééé..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze