Snapdragon 855 oslní 7nm technologií a superrychlým LTE

9
Snapdragon 855 oslní 7nm technologií a superrychlým LTE
  • Budoucí generace procesoru od Qualcommu nabídne úspornou 7nm výrobní technologii
  • Těšit se můžeme i na takřka dvojnásobnou rychlost skrze LTE

V současnosti netrpělivě vyhlížíme procesor Snapdragon 845, který se stane výsadou těch nejvybavenějších smartphonů roku 2018. Vývoj jde však neustále kupředu a v dohledné době, zřejmě v horizontu několika nejbližších měsíců, se dočkáme představení jeho následovníka. Ten by měl zřejmě nést označení Snapdragon 855 a mobilní procesory posune zase o krok dále. Měl by být použit 7nm výrobní proces, u Snapdragonu 845 jde o 10 nm. Budoucí model tak bude opět ještě o něco úspornější. Konkrétní informace o výkonu v tuto chvíli nejsou známé.

Co naopak známe, je přítomnost moderního X24 LTE modemu, který již Qualcomm představil. Jeho rychlost má dosahovat při stahování až 2 Gb/s, což je citelný nárůst oproti současné špičce, která může teoreticky nabídnout rychlost stahování maximálně 1,2 Gb/s.

Zdroj: twitter.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
JoinUs
Blbost, která se v praxi nedá využít.
Tomason
Jediné co na tom cením, je že bude úspornější. Jinak momentálně neexistuje nic, co by ho pořádně vytížilo. Hry a to i ty graficky moderní, rozhybe naprosto plynule i stařík snapdragon 800,jasne máme tu na potěšení oka a duše Antutu. No a k tomu rychlejšímu Lte, už teď je to víc než dostatečný, ale chápu že vývoj nezastavíš.
THc
Tak samozřejmě že je to sakra potřeba. Hry zajímají jen minoritu. Je to potřeba pro HDR+, video 4K 60fps+ , to už tu dávno mělo být....
Janek
Skutečně pokrok nezastavíš, realita využití je však něco jiného. Na Snapgragon 820 bez problému pouštím HDR+ ( mám podporu display), obvyklá rychlost na internetu cca do 40 Mbit/s, hry bez problémů s grafikou a o surfování není třeba mluvit. Co není samozřejmostí je AR, nebo VR. Ptal jsem se v okoli, abych to mohl vyzkoušet, ale nikde ani ťuk. Spíše bych se zaměřil na to co je skutečně problémové a to je software a uživatelsky příjemné ovládání - to by pro výrobce měla být priorita. K čemu mi bude dokonalý výkonný smartphone, když se budu nestále vztekat nad jeho funkčností?
Ten Snapgragon 820 jsem porovnává s Exynos na Note8.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze