Snapdragon 810 už nehoří, Xperia Z5 Compact eliminovala problémy

18

Jistě nemusíme nikomu připomínat, kolik různých afér měl procesor Snapdragon 810. Většinu nedostatků eliminovala nová verze, která je právě součástí i novinek Xperia Z5 a Z5 Compact. Aktuálně testovanou Xperii Z5 Comapact jsme tedy podrobili testu a zjistili jsme, že vylepšení je opravdu znatelné.

Aféra ohledně přehřívání procesoru Snadpragon 810 od Qualcommu dlouhé měsíce nebrala konce. Až nyní, kdy se v zařízeních objevuje vylepšená varianta tohoto procesoru, se konečně zdá, že jsou všechny problémy zažehnány. Námi aktuálně testovaná Xperia Z5 Compact už vykazuje nepatrné zahřívání, které rozhodně nelze označovat jako nepříjemné. A aby jsme naši zkušenost podpořili reálnými čísly, provedli jsme zatěžkávající test – natáčení 4K videa.

TIP: Sony Xperia Z5 Compact je v redakci. Podívejte se na unboxing

Sony Xperia Z5 Compact
Sony Xperia Z5 Comapct

Podpora 4K videa je součástí Xperie Z5 Compact a sám výrobce ví, že je tato disciplína pro zařízení poměrně náročná – a to jak po stránce datové náročnosti, tak také na výkon jako takový. Proto modely z řady Xperie vždy před natáčením videa ve 4K rozlišení upozorňují, že v případě nadměrného tepla se aplikace automaticky ukončí (a video se automaticky uloží). Internetem v posledních dnech koluje zajímavé video, které ukazuje, že Xperie Z5 Compact vydrží nahrávat mnohem déle, než její kolegyně. My jsme se tento test rozhodli ověřit a ač jsme se nedostali na stejně úžasný výsledek, novinka stejně překvapila.

4K video Čas nahrávání
Nahrávání č. 1 26 minut a 14 sekund
Nahrávání č. 2 32 minut a 24 sekund
Nahrávání č. 3 35 minut a 32 sekund
Nahrávání č. 4 29 minut a 43 sekund
Nahrávání č. 5 30 minut a 12 sekund

TIP: Vyzkoušeli jsme, jak fotí nové Xperie Z5

Provedli jsme celkem pět testů, kdy jsme telefon nabili na 100 %, nechali vychladnout a spustili nahrávání 4K videa. Video se ve většině případů nahrávalo déle než 30 minut, což je oproti kolegyním z řady Xperia velmi slušný výsledek. První nahrávání bylo nejkratší. Dodáme, že ve videu byl naměřen čas přesahující 40 minut, takového výsledku se nám ovšem nepodařilo dosáhnout ani v jednom případě. Na kompletní recenzi Xperie Z5 Compact se můžete těšit příští týden.

Technické parametry Sony Xperia Z5 Compact

Kompletní specifikace
Konstrukce127 × 65 × 8,9 mm, 138 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejTFT IPS, 4,6" (1 280 × 720 px)
Fotoaparát23 Mpx (5 520 × 4 140), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 28 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 810 MSM8994, CPU: 4×2 GHz + 4×1,5 GHz, GPU: Adreno 430
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 32 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 300 / 100 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.1, NFC: ano
Operační systémAndroid 6.0
Akumulátor2 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:55 hodin
DostupnostQ4 2015,

Zdroje: phonearena.com

Diskuze ke článku
myscho
myscho
s tou eliminaciou problemov by som si nebol taky isty, niektore zdroje tvrdia opak http://www.svetmobilne.cz/sony-xperia-z5-compact-ma-zasadni-problemy-s-prehrivanim/3580
prilozene video je toho dokazom, pri zahriati displej nereaguje na dotyk
mozno ste mali stastie na dobry kus, kazdopadne si pockam na plnohodnotne slovensko/cesko/zahranicne recenzie Z5/Z5 compact a na zakladne nich si spravim obraz o prehrievani, kazdy moze napisat nieco ine :)
Richy
Těhle těch videí je spousty. Produkce 4K vide je velmi namáhavé pro čipset a tohle je velmi dobrý výsledek. Řekl bych, že už to plnohodnotné je. Navíc stavět celou aféru na jednom videu, nebo na pár nepovedených modelech je ubohé. Stačila mi aféra kdy mělo Sony prodat svoje dílny a prý že mobily vyrábět nebude. Na twitru psalo Sony něco jiného. Podle mě konkurence si umí zaplatit média a pak už se to jenom šíří.
mrtvá žížala
ty jo co eliminovalo sony, to ze sahlo po SD810v2 ? to je mi pekna eliminace... proste sahli po novejsi verzi ktera problemy s teplem nema, éto vsjo...
Strášce Galaxyje
Hóóří má panenko moje srdce pro tebe, Hoří, Plamen šlehá od země až do nebe <3 <3

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze