Skype bude ve Windows 8.1 zcela integrován do systému

5

Není to velké překvapení, ale nyní to Microsoft potvrdil oficiálně. Windows 8.1, které budou vypuštěny v polovině října, budou obsahovat Skype jakožto nativní aplikaci, která v tabletovém rozhraní plně nahradí aplikaci Zprávy a soustředí textovou, hlasovou a video komunikaci do jediného bodu. Novinkou bude i schopnost přijímat na tabletech hovory i ze zamčeného displeje.

Microsoft koupil Skype před dvěma lety za 8,5 miliardy dolarů a sází na něj natolik, že kvůli němu pohřbil i svůj Messenger. V tuto chvíli má Skype přibližně 300 milionů uživatelů a Microsoft ho stále hloubě integruje do svých služeb a aplikací, jako jsou Xbox One nebo webový a desktopový Outlook. Dlouhodobě se přitom očekává, že k podobné integraci do hubu Zprávy přistoupí Microsoft i u mobilního operačního systému Windows Phone 8.

V případě Windows 8.1 Microsoft říká, že je Skype propojen s "více než 20 novými a vylepšenými aplikacemi a službami společnost Microsoft, které přicházejí jako součást systému Windows 8.1."

Tip: Windows 8.1 přijde do poloviny října (aktualizováno – známe konkrétní datum)

Je však otázkou, jak na podobný krok zareaguje konkurence, která je obecně citlivá na to, když Microsoft integruje své programy do operačního systému coby nativní součást. Je možné, že se i v případě Skypu bude opakovat situace, že si konkurence bude stěžovat u Evropské komise na zneužití monopolního postavení, tak jako to udělala v roce 2009 Opera SA v případě internetového prohlížeče. Výsledkem tehdy bylo, že byl Microsoft donucen nabídnout uživateli ke stažení i alternativní prohlížeče.

Zdroje: theverge.com, blogs.windows.com, zdnet.com

Diskuze ke článku
čokoládový pes
No co zatím čtu tak dostávám více a více důvodu k reinstalování systému zpět na 7.
Velký Bratr
Co by na Skype nevsázel. Čína, NSA a zřejmě i EU (akorát to ještě neprasklo) platí dobře.
GraVe
Pro běžné uživatele moc plnohodnotných alternativ Skype není, narozdíl od prohlížečů. Jediný, kdo by si mohl stěžovat je Cisco a to už si stěžuje.
Radek
Už mě to všechno pěkně štve nechci přeplácaný systém. Chci jednoduchost a když má být něco propojené tak at si to uživatel rozhodne sám. Připadá mi to, že nám to nakládají jako jídlo tupým ovcím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze