Šílenství kolem iPhone 5 obrazem: po celém světě se stály fronty

7

V pátek 21. září se začal po světě prodávat veleočekávaný iPhone 5 a nebylo překvapením, že se před obchody opět usídlili nedočkavci, kteří na ulici přespávali i týden, jen aby byli mezi prvními zákazníky. Letos šílenství kolem šesté generace iPhonu bylo ještě větší, než doposud, což dokazují mnohé fotografie a záběry ze zákulisí.

Fronty ze stovek lidí se tvořily před obchody v Británii, Austrálii, Japonsku i USA, mnozí kempovali před dveřmi obchodu celé dny. Koupě samotného zařízení však nebyl jediný důvod, kvůli kterému někteří zákazníci strávili týden na ulici. Mnozí se dostavili z marketingových či charitativních účelů, další se snažili jen upoutat pozornost.

Světově prvním majitelem nového iPhonu se stal australan Todd Foot. Také on byl do akce poslán jedním srovnávacím webem za účelem marketingu a zviditelnění, což odsouhlasilo hned několik dalších lidí z ostatních zemí.

TIP: Přečtěte si naše preview nového iPhonu.

Už dávno je start prodejů iPhonu brán jako velká show, kde nechybí tleskající prodavači, ochranka a novináři, jež se snaží ujmout několik rozhovorů s prvními majiteli přístroje. Apple se také nechal slyšet, že začátek prodejů iPhonu 5 bezesporu překonal svého předchůdce, a to jak počtem zákazníků, tak marketingovým chaosem okolo. A co vy, připravujete se na českou jablečnou horečku?

Zdroje: pocket-lint.com, techcrunch.com, slashgear.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Mirek
O samotný iPhone tady ale nejde
vio
R
700€ ??? to musi ten telefon aj za mna chodit do roboty ...
Vlastimil
To mě poser můj One X toho umí mnohem víc a přitom lidi šílí s iPhone 5 který je nemastný neslaný a o proti 4S toho moc nepřináší.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze