Sharp a KDDI: první voděodolný mobil využívající sluneční energii

1

Pravděpodobně ještě letos se začne prodávat první voděodolný mobilní telefon, který bude možné dobít i alternativním způsobem. Překvapivě to nebude jediné, na co se nový Sharp pokusí nalákat.

K dnešním mobilním telefonům neodmyslitelně patří nabíječka. Bez ní a elektřiny nám mobil vydrží na přijmu nanejvýš několik dní. V příštích letech by se však situace mohla výrazným způsobem změnit. Sharp ve spolupráci s japonskou společností KDDI vyvinul mobilní telefon využívající pro dobíjení solární energii, který bude komerčně široce dostupný. Od předchozích spíše experimentálních telefonů se odlišuje pokročilejším fotovoltaickým článkem. Pokud jej slunečnímu záření vystavíte na 10 minut, měl by posléze vydržet minutový hovor či 120 minut na přijmu. Pomocí sluneční energie bude možné akumulátor dobít až na 80% celkové kapacity baterie.

Chystaný model zatím nemá žádné jméno ani číselné označení. Taktéž výbava není známa. Nicméně bychom se měli dočkat dotykového displeje a ještě jedné speciální vlastnosti. Kromě vestavěných solárních panelů by nový Sharp měl být odolný proti stříkající vodě. První mobilní telefon s alternativním způsobem dobíjení se v Japonsku komerčně objeví možná už tento rok.

zdroj: www.pahing.com

Diskuze ke článku
Patrik
Opet lzete lidem! Nejedna se o prvni tel. na solar. en.! Vy pane Pavlicek jste uplne mimo v kazdem clanku, mate vubec naky novinarsky zaklad a znate trochu blizkou minulost? Takovy tel. byl uz pred vic jak rokem. Divny,ze vam to dovolujou vydavat v redakci tyhle bludy. Jdete psat do Blesku radeji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze