Seznam.cz ve svých mapách spustil snímky celého světa

Populární a čím dál více propracované Mapy.cz od Seznamu se dočkaly dalšího vylepšení, které zejména se začínajícími prázdninami získávají své opodstatnění. Nasazeny jsou snímky celého světa. Doposud jste je mohli využívat pouze nad Českou republikou, Slovenskem a Rakouskem.

Mapy.cz

„S dnešní aktualizací přibližujeme lidem svět až na rozlišení 30 centimetrů na jeden pixel, což je oproti původnímu stavu skutečný rozdíl. Doposud jsme měli celý svět v rozlišení 30 metrů na jeden pixel, vyjma České republiky, která má 12,5 centimetrů na pixel a Slovenska s Rakouskem, které mají 30 centimetrů,“ uvádí Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

TIP! Mapy.cz umí plánovat trasu na lesních a polních cestách

Veškeré snímky kromě těch z ČR, Slovenska a Rakouska přebral Seznam.cz od společnosti Microsoft a jejího mapového portálu Bing Maps. Většinu území pokrývají snímky letecké, zatímco menší část pochází ze satelitu. Lidé si je mohou přiblížit až na zoom 19, stejně tak jako u dvou našich zmiňovaných sousedů, zatímco Českou republiku si lze přiblížit o ještě jeden stupeň navíc. Lidé si leteckou a místy satelitní mapu světa prohlédnou online v aplikaci na svých mobilech a v počítačích.

Mapy.cz
V mapách.cz nyní najdete snímky z celého světa

„Turistům, vyrážejícím na léto nejen za hranice, se budou určitě hodit také offline turistické mapy evropských států. Obsahují cyklotrasy a lidé si je mohou stahovat jednotlivě podle toho, kam se chystají vydat. Od října 2015, kdy jsme offline mapy spustili, si je do svých mobilů s operačními systémy Android, iOS a Windows Phone stáhlo už téměř 600 tisíc lidí. Zaznamenali jsme tak dohromady již téměř dva a půl milionu stažených map,“ vysvětluje Jan Štěpán.

Nejoblíbenější je mapa České republiky. Uživatelé si doposud stáhli více jak 904 tisíc map českého území. Na druhém místě je Slovensko s více jak 224 tisíci stažených map a na třetím Rakousko, které bylo staženo více jak 134 tisíckrát. Do první desítky oblíbených offline map patří ještě Německo se 107 tisíci, Polsko se 72 tisíci, Itálie s 52 tisíci, Chorvatsko se 51 tisíci, Maďarsko se 42 tisíci, Slovinsko s 36 tisíci a Francie s 30 tisíci stažených map.

Stáhnout Mapy.cz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Zdroj: Tisková zpráva Seznam.cz

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze