Samsungy Galaxy S9 a S9+ dostanou nové kryty, nabíječky i DeX Pad

aktualizováno o české ceny příslušenství
10
Samsungy Galaxy S9 a S9+ dostanou nové kryty, nabíječky i DeX Pad
  • K novým Samsungům si budete moci zakoupit různé ochranné kryty
  • Výrobce přichystal také bezdrátové nabíječky
  • Lákavý je pak DeX Pad, pomocí kterého z telefonu vytvoříte takřka počítač

Aktualizováno 14. 3. 2018 o české ceny.

Samsung v neděli představil své vlajkové lodě Galaxy S9 a Galaxy S9+, avšak dnes to není jen o samotných přístrojích. Vědom si toho je i jihokorejský výrobce a pro novinky si přichystal paletu zajímavého příslušenství, kterou si v dnešním článku přiblížíme.

Samsung Galaxy S9 64 GB

Rozměry147,7 × 68,7 × 8,5 mm, 163 g
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9810), 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 4 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 000 mAh, doba nabíjení: 1:39 hodin

Pouzdra

Co si budeme povídat, dnešní skleněné telefony jsou náchylné na jakékoliv rozbití a ochrana je zcela na místě. Základ bude představovat pouzdro zvané Clear View Standing Cover, které chrání celý telefon, barevně s ním ladí a současně má plastovou část průhlednou, a tudíž neomezuje funkci Always-On displeje. Výhodou je, že z pouzdra lze v okamžiku postavit stojánek ke sledování například videí. Na českém trhu toto pouzdro vyjde na 1 399 Kč.

Samsung Galaxy S9

Náročnější uživatelé mohou sáhnout po ochranném pouzdře LED View Cover, které fanoušky Samsungu asi nikterak nepřekvapí. Ochrana se opět týká celého zařízení a zcela skryt je i displej. V čelní části pouzdra se však nachází hned několik LED diod, které dokáží informovat o zmeškaných událostech či aktuálním čase a datu. Doporučená maloobchodní cena je 1 599 Kč.

Samsung Galaxy S9

Pokud nechcete neustále pouzdro otevírat pro obsluhu telefonu, možná vás zaujme pouzdro Alcantara Cover, které chrání celou zadní stranu a také boky. Použit je příjemný měkčený materiál, který můžete znát z nových a dražších automobilů. Jde o ideální řešení pro ty, kterým sklo a neustálé otisky prstů příliš nevyhovují. Pouzdro Alcantra bude k dostání za 1 199 Kč.

Samsung Galaxy S9

Padá vám často telefon z ruky? I na to Samsung myslí. Představil robustní pouzdro Protective Standing Cover, které je značně široké, chrání zadní stranu s boky telefonu a plní vojenský standard MIL-STD-810G-516.7, díky čemuž by měl telefon vydržet pády bez újmy. Součástí pouzdra je i výklopný stojánek pro pohodlné sledování videí. Odolné ochranné pouzdro bude stát 999 Kč.

Samsung Galaxy S9

Výčet pouzder zakončíme základem v podobě Silicone Cover, tedy silikonového pouzdra v mnoha barevných variantách. Cena silikonového pouzdra bude 599 Kč.

Samsung Galaxy S9

DeX Pad

Nové Samsungy v prodeji doprovodí též další generace příslušenství DeX. Letos však nejde o stojánek, ale spíše podložku, do které si telefon lehne. Takřka vše je jinak při starém a z telefonu máte za pomoci HDMI kabelu a monitoru takřka stolní počítač. Podrobněji jsme si novinku představili v samostatném článku.

Samsung Galaxy S9 - DeX

Bezdrátové nabíječky

Řadu Galaxy S od Samsungu již po tři roky spojuje jedna klíčová vlastnost. Podpora bezdrátového nabíjení. Nechybí ani letošním Galaxy S9. Díky podpoře standardu Qi můžete využívat v podstatě jakoukoliv nabíječku. Samsung bude mít v záloze i své vlastní. Klasiku představuje Wireless Charger Stand, což je v podstatě stojánek, do kterého telefon posadíte a nabíjíte.

Samsung Galaxy S9

Pakliže dbáte více na eleganci, budete moci sáhnout po nabíječce Wireless Charger Convertible. Již název naznačuje, že bude víceúčelová. Buď ji použijete jen jako podložku, případně z ní snadným tahem uděláte stojánek. Nabíjení bude fungovat v obou polohách. Česká cena byla stanovena na 1 499 Kč.

Samsung Galaxy S9

Energie však není nikdy dost a Samsung produkuje i vlastní powerbanky. K modelů řady S9 výrobce doporučuje pořízení nikterak silné powerbanky s kapacitou 5 100 mAh. Záložní zdroj se snaží tvářit stylově a pro snadné přenášení má poutko.

Samsung Power banka

V současné době pro vás zjišťujeme, která příslušenství nalezneme i na pultech českých obchodů. Jakmile budeme vědět dostupnost a české ceny, článek zaktualizujeme.

Samsung Galaxy S9+ 64 GB

Rozměry158,1 × 73,8 × 8,5 mm, 189 g
DisplejSuper AMOLED, 6,2" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorExynos 9 Octa (9810), 4×2,7 GHz + 4×1,7 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 64 GB, microSDXC
Akumulátor3 500 mAh, doba nabíjení: 1:39 hodin

Zdroj: samsung.com

Diskuze ke článku
Martin Both
Martin Both
Fotografie bezdrátové nabíječky a telefonu, kde není telefon opřeny o spodní hranu nabíječky je více než úsměvná :-D
Absolut NoFak
To jsem zvědavý, jaký problém s nabíjením nás čeká tentokrát.
Blue Sun
Blue Sun
Jedna věc mi na celém tom materiálovém a velikostním shonu přijde úsměvná. Asi v tomto duchu: "Zde máte náš nejnovější, celoskleněný, nádherný telefon s obřím displejem. Ale protože víme, že to upatlané sklo je strašně neestetické a samo o sobě je křehké, připravili jsme vám spoustů různých krytů, kterými si svůj telefon ochráníte."
Mara Studna
Mara Studna
Líbí se mi pouzdro Protective Standing Cover,ale to bude pálka.když to má Vojenský standart

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze