Samsungy Galaxy S8 mají další trable. Na displejích se objevují „duchové“

27
Samsungy Galaxy S8 mají další trable. Na displejích se objevují „duchové“
  • Nové Samsungy Galaxy S8 jsou nadále pod drobnohledem a žádný problém se neschová
  • Opět se řeší displej, na kterém mohou být vidět „duchové“

Klíčové modely předních výrobců se vždy těší velkému zájmu a jsou probírány ze všech stran. Současně si je pořizuje značné množství uživatelů, kterým neunikne sebemenší chyba. U Samsungů Galaxy S8 a Galaxy S8+ už byla řeč o načervenalých displejích či zlobícím bezdrátovém nabíjení. Nyní se objevil další menší problém týkající se displejů. V určitých chvílích na nich mohou být viditelní tzv. „duchové“. Velmi dobře je to vidět, pokud jsou na bílém displeji černé čáry. Pakliže nekončí až zcela na kraji, je na některých kouscích viditelné, že čára velmi neznatelně pokračuje i v místech, kde by již být neměla.

Samsung Galaxy S8

S problémem se údajně setkalo několik uživatelů a poměrně dobře se jej povedlo nasimulovat i redakci serveru phandroid, viz fotografie výše. My jsme si podobný obrázek nahráli do právě testovaného Samsungu Galaxy S8+. I na našem kusu lze při blízkém zkoumání zaznamenat „duchy“, avšak nikoliv tak výrazně. Při běžné práci bychom si jich tak pravděpodobně ani nevšimli. Dle nejmenovaného uživatele z Redditu je problém hardwarového charakteru a tkví v technologické nedokonalosti současných OLED displejů, které Samsung využívá. Do budoucna se však počítá s nasazením jiné technologie, která tyto problémy odstraní.

Technické parametry Samsung Galaxy S8

Kompletní specifikace
Konstrukce148,9 × 68,1 × 8 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetExynos 9 Series (8895), CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:32 hodin
Dostupnostduben 2017,

Zdroje: phandroid.com

Diskuze ke článku
Tomáš
Jooo to je zase voda na mlýn všem anti-samsungistům... Nejlepší je, že 8 z 10 zde komentujících ten telefon měla v ruce maximálně v krámě. Duchové nejsou žádný problém, poněvadž si jich všimnete jen pokud je hledáte a kdyby nevyšel tento článek, nikdo by ani nevěděl, že něco takového je (prozkoumejte OLED televize, je to to samé). To samé "růžový" display - ten se objevil akorát na domovském trhu a jinde ne, viz několik videí na Youtube. Pozor - nepleťte si laskavě růžový display a "teplé barvy" + včera se stáhla aktualizace i v ČR, která upravuje nastavení zobrazení a jasně píše, co máte nastaveno.

A poslední věc, která sice nesouvisí s displayem, ale neustále ji všichni všude omýváte: Čtečka je na základní S8 úplně v pohodě, jen je to řádná změna a nyní s odstupem času nemohu říci, že k horšímu. Navíc pokud si člověk pořídí originální clear cover, je to ještě lepší, poněvadž je to krásně oddělené. Po 2 týdnech používání, zcela intiutivní použití a foťák si opravdu nematlám. (Ano, problém to může být na S8+ kvůli vzdálenosti. U tak velkého telefonu je ale problém u něčeho téměř vždy).
Marduch
Můžu si myslet o současnym Applu svý, ale nevěřim, že vyjde s takovouhle sračkou, která trpí na duchy, případně červený odstín displeje po celé ploše u části produkce, nebo přinejmenším červený nádech displeje v místě zahnutí u všech kusů, které jsem zatím viděl.
Areon
No toto zrovna moc vážná chyba není, jestli je to technologií pak by to mělo být na všech starších Samsungách s amoledy a nikdo si nějak moc nestěžoval. Takže buď je problém jinde, nebo je tak malý, že to nikdo ani dříve neregistroval. Podle mě je daleko horší chyba s načervenalým odstínem displeje, ta je poměrně markantní a s tou bych se být majitelem nesmířil :-).
Dave
Zlatý IPS displeje.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze