Samsungy Galaxy S24 mají mít dlouhou softwarovou podporu. Dorovnají Pixely?

Samsungy Galaxy S24 mají mít dlouhou softwarovou podporu. Dorovnají Pixely?
Fotografie: Michal Pavlíček, mobilenet.cz
  • Aktualizace by měl výrobce vydávat po dobu dlouhých 7 let
  • Nasazení umělé inteligence má být bezplatné jen po omezenou dobu

Softwarová podpora je stejně důležitá , jako je třeba rozlišení fotoaparátu či kapacita baterie telefonu. Dlouhou dobu ji však výrobci brali spíše na lehkou váhu, avšak mnohé se v posledních letech zlepšilo. Lví podíl na tom má Samsung, který za poslední 4 roky podporu telefonů nejen prodloužil, ale především rozšířil na výrazně více modelů napříč portfoliem.

Aktuálně se všechny novější kousky Samsung mohou těšit na 4 roky velkých aktualizací a další rok updatů v podobě bezpečnostních záplat. V součtu jde tak o pětiletou podporu. Ani ta však aktuálně není tou nejdelší mezi telefony. V loňském roce totiž k vylepšení přikročil i Google a nové Pixely 8 se mohou chlubit 7 lety softwarové podpory, která tak končí v roce 2030.

Server androidheadlines.com nyní přinesl informaci, že chystaná řada Galaxy S24, která se mimochodem představí již ve středu 17. ledna, nabídne opět delší softwarovou podporu, než kterou Samsung doposud nabízel. Hovoří se o 7 letech velké softwarové podpory, tedy i aktualizací systému s novými funkcemi. Pokud dojde k potvrzení, měly by modely řady S24 dostávat nový Android ještě i v roce 2031. Někoho možná může zamrzet, že Samsung netrumfne Google, ale jen jej dorovná, na druhou stranu asi málokdo bude jeden telefon používat déle než 7 let.

Spekulace se věnují také umělé inteligenci Galaxy AI, která má být jednou z hlavních novinek. K dispozici bude ve vybraných modelech, avšak zdarma prý jen do konce roku 2025, tedy necelé dva roky. Následně tak možná Samsung přikročí ke zpoplatnění některých funkcí.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze