Samsungy a Android 9.0 Pie? Letos to zřejmě nedopadne

26
Samsungy a Android 9.0 Pie? Letos to zřejmě nedopadne
  • Samsung zřejmě nebude spěchat s příchodem Androidu 9
  • Nejnovější informace naznačují, že se první uživatelé dočkají až v příštím roce

Nová verze operačního systému Android je mezi námi téměř čtvrt roku. Někteří výrobci již aktualizace spustili, ostatní alespoň vše připravují a dovolili uživatelům využívat beta verze. Odlišný postup zvolil Samsung. Prozatím totiž takřka zcela mlčí a ohledně aktualizací jsme dodnes nic nevěděli. O něco konkrétnější informace přinesla zpráva francouzského zastoupení Samsungu. Ta sice opět neuvedla přímo nějaké datum, avšak naznačila, že se uživatelé nedočkají dříve než v lednu 2019.

To opravdu není nijak brzký termín. Ke všemu připočtěme, že aktualizací se dočkají nejprve výše postavené telefony, a celý proces tak bude pokračovat zřejmě po celý rok 2019. Na lehkou obranu Samsungu lze uvést, že hodlá smartphony obohatit nejen samotným Androidem 9.0 Pie, ale také zřejmě přidá vlastní funkce, které budou exkluzivní pro nadstavbu Samsung Experience.

Diskuze ke článku
Martin
Nic nového přeci, chtějí za to tolik peněz ale nač mít update pro své modely.
Blue Sun
Blue Sun
Jen tak na okraj: co přináší devítka tak zásadního, abych ji nutně musel mít? Dokud telefon dostává bezpečnostní aktualizace, bývá původní verze systému často ta nejlepší.
Martin
A já mám na své Nokii 8 už slíben Pie na začátek listopadu...
Pepa Pepa
Pepa Pepa
A Sony již uvolňuje Pie pro sérii XZ2 již od minulého týdne... Bohužel se zde o tom člověk nedozví... U jiných se oslavuje i jen to, že milostivě uvolnili pro svůj model betu...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze