Samsung začne svůj Chromebook 2 v Anglii prodávat 1. května

5

Samsung nedávno představil nástupce svého Chromebooku. Nový Chromebook 2 má nyní i oficiální datum, kdy se dostane na trh, bohužel ne v České republice, ale ve Velké Británii. Je velmi nepravděpodobné, že se u nás bude někdy tento počítač vůbec prodávat, ale můžete si jej objednat ze zahraničí.

Nový Chromebook 2 od Samsungu pohání jeho vlastní procesor. Je jím Exynos 5 Octa-core s tím, že 11palcová verze počítače bude mít takt procesoru 1,9 GHz, kdežto větší 13palcový model bude mít frekvenci procesoru až 2,1 GHz. Rozdílná je také velikost operační paměti, menší model dostane „jen“ 2 GB, větší pak dostane pěkné 4 GB.

Fotografie počítače

Oba modely disponují 16 GB vnitřního úložného prostoru a nevybočují tak z řady Chromebooků, tato velikost je pro ně typická. Oba také disponují 720p webkamerou určenou pro videohovory. Také nutno podotknout, že menší model disponuje i nižším rozlišením displeje, které činí 1 366 × 768 pixelů, větší model přitom nabídne plné FullHD rozlišení.

Menší 11palcový model bude dostupný u vybraných distributorů již 1. května v černé a bílé barvě, kdežto větší 13,3palcový model bude dostupný „až“ 12. května a pouze v šedé barvě. Anglické ceny zatím nejsou známy, ale nejspíše budou velmi podobné těm americkým. Menší model se bude v USA prodávat za 319,99 amerických dolarů, což je v přepočtu zhruba 7 710 Kč s daní a větší model bude stát 399,99 amerických dolarů, v přepočtu tedy cca 9 700 Kč s daní.

Zdroje: pocket-lint.com, zdnet.com

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Andrej Michalek
Má OS Chrome možnosť spúšťať aplikcácie z iného OS alebo musia vyvíjať aplikácie priamo preň? Ak nemá prenesenie z ineh platformy ako Blackberry, tak je to BULL SHIT....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze