Samsung oficiálně odhalil Chromebook 2

10

Nedávno jsme vás informovali o chystaném Chromebooku 2 od Samsungu jehož fotografie unikly na internet. Spekulace se potvrdily a Samsung oficiálně odhalil nástupce svého Chromebooku, který je na trhu skoro přes 3 roky.

Samsung oficiálně představil nástupce svého Chromebooku, který byl vydán před téměř třemi roky. Korejský výrobce chystá počítač uvést na trh v dubnu a spotřebitelé budou mít na výběr ze dvou variant. Menší bude mít 11,6" displej a větší 13,3" displej.

Jak jsme vás již dříve informovali, nový Chromebook 2 bude pohánět procesor Exynos 5 Octa, který bude taktován na 1,9GHz v případě menšího modelu a v případě většího modelu bude takt procesoru dokonce dosahovat frekvence 2,1GHz. Počítač má mít také povrch z imitace kůže, podobně jako tabletofon Note 3.

Fotografie počítače

Nový Chromebook 2 bude dále disponovat 4GB operační paměti, 16GB úložného prostoru a výdrž při běhu na baterii má činit pěkných 8,5 hodin. Menší model disponuje 11,6palcovým panelem s rozlišením 1 366 × 768 a vetší model disponuje 13,3palcovým panelem s rozlišením FullHD (1 920 × 1 080).

Menší model se bude prodávat za 319,99 amerických dolarů, což je v přepočtu 7 710 Kč s daní a větší model bude stát 399,99 amerických dolarů, v přepočtu tedy 9 700 Kč s daní. Stejně jako ostatní Chromebooky obsahuje i tento kouek operační systém Chrome OS, který je optimalizován především na prohlížení internetu a používání služeb Google.

Zdroje: samsung.com, neowin.net

Diskuze ke článku
Pf
Samskung z umele kuze a ChromeOS, kdo by to nechtel. Honeeeeeeem Saskungari .

Za mne to je hnus
neo taa
neo taa
By mne zajímala rychlost těch použitých procesorů. Hlavně si myslím, že Chrome OS netrpí zpomalováním systému s přibývajícími aplikacemi, takže pak rychlost procesoru je mnohem víc vypovídající hodnota než u MŠrotu, který po půl až roce ztratí na rychlosti a použitelnosti až až.
Tomastus
K čemu tento paskvil je?
kubik393
Páni, ta kůže ale vypadá docela realisticky, mě by takhle na obrázku spletli (a to jsem měl Blackberry 9000, které mělo na krytu kůži (koženku)), na dotek to už bude horší, samozřejmě. Chromebook bych si i koupil, za takových 6000 Kč je to lepší investice než nový tablet, smazal bych Chrome OS a nainstaloval nějakou armovou implementaci linuxu (Ubuntu má povedenou) a hurá, už je to použitelné a plnohodnotné, ano, rýpalové řeknou:"Není tam Windows, to je hrůza", jenže chromebook je zkrátka nástupce netbooků a přesně pro lidi, kteří tak nějak nevidí výhody tabletů (jako já) a nedokáží na zařízení nepracovat (nebo nemůžou přestat pracovat). Není to úplně plnohodnotné (bral bych Win RT verzi) ale rozhodně lepší než tablet.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze