Unikají nové informace o chystaném Samsungu Chromebook 2

6

Ačkoliv Samsung ukončil vývoj standardních notebooků, tak vývoj Chromebooků neustává a nyní unikají nové informace o chystaném modelu Chromebook 2. Ten bude nástupcem staršího modelu a k dispozici má být hned ve dvou variantách.

Samsung chystá pro své zákazníky celkem dva Chromebooky. Oba modely bude pohánět ARMový procesor Exynos 5 a tomu budou asistovat 4GB operační paměti. Díky použitému procesoru by měl počítač déle vydržet při běhu na baterii, ovšem na reálné testy si musíme ještě počkat. Menší 11palcový model bude disponovat panelem o rozlišení 1 366 × 768 a větší 13palcový model dostane do vínku dokonce FullHD panel.

Uniklé fotografie

Cena za menší model je stanovena na 319,99 amerických dolarů, což je v přepočtu 7 710 Kč s daní a za větší model si připlatíte dalších 80 dolarů a dostanete konečnou cenu 399,99 amerických dolarů, v přepočtu 9 638 Kč s daní. Oficiální představení počítačů je plánováno na duben, ale u nás se jich pravděpodobně nedočkáme.

Zdroje: neowin.net, talkandroid.com

Diskuze ke článku
Nenavidim Google
10tis za ChromeBook da jen uplny magor nebo Google fanatik. Opravdu nevim, kdo to muze kupovat. Kdyzbza 10 tis mam v pohode Windows laptop. A ChromeOS lepsi nez Win neni ani nahodou

A ten ChromeBook za 30 tis onehda? Kdyby byl Google zenska tak bych si rekl, ze mel kramy, a byl cely nesvuj :-)
satai
Damy prominou, ale ta umela "kuze" je vazne humus.
Dax
Chromebooky byly oficiálně představeny Samsungem. Nakonec jen menší má imitaci kůže, specifikace také sedí odhadům. Rozhodně začínám o tom menším přemýslet. Design je nezvyklý na notebook.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze