Samsung ve třetím čtvrtletí: prodal více mobilů, ale s nižším příjmem

13

Korejský výrobce mobilů zveřejnil své finanční výsledky za poslední kvartál. Investoři a další zainteresovaní na ně netrpělivě čekají, protože několik posledních čtvrtletí nebylo tak dobrých, jak by se vzhledem k pozici Samsungu slušelo. Bude to tentokrát lepší?

Počet prodaných telefonů mezi druhým a třetím čtvrtletím sice narostl, ale příjmy klesly o 15 %. V konkrétních číslech to znamená z 26,08 na 22,3 miliard dolarů. Mluvíme o výsledcích mobilní divize, ty se však začínají negativně promítat do výsledků hospodaření celého koncernu. Že se jedná o dlouhodobější problém, naznačuje například i meziroční srovnání: ve třetím čtvrtletí 2013 byly totiž příjmy na úrovni 33,9 miliard dolarů.

Samsung

Analytici se shodují, že za tyto výsledky může zejména drsná konkurence, která panuje na mobilním trhu. Jako by nestačilo soupeření se zavedenými značkami, na trh se tlačí cenově velmi agresivní konkurence čínských značek.

Zdroje: phonearena.com, global.samsungtomorrow.com

Diskuze ke článku
Hi
Tamtung nam zacina skomirat, ale preju mu to-je to hnusne, ale dobre mu tak.
At dela pracky a sporaky, HW a spotrebni elektroniku a pocitace necha na pokoji
jakub
Jo pokud bude Číňanů tolik a nezbohatnou a nechci to psál ale budou mít i stabilní politiku... tak to může zabít všechny výrobce a to čehokoli.
Tomason
Pomalu to bude horší a horší,čím více značek se objevuje,tím se to více rozdělí.Přesto nemá zatím Samsung proč brečet,i tak vydělává spoustu peněz.
Lukáš
Podle mně Samsung strašně předražené své výrobky, kdyby je zlevnil zhruba o 20-35% tak by se dostaly na přijatelnou cenu a lidi by kupovaly i dražší modely a Samsungu by se víc dařilo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze