Samsung S3650: dotykáč za tři tisíce

2

Jihokorejský výrobce mobilních telefonů se rozhodl zaplnit díru na aktuálním trhu. Zaměřil se na levné dotykové telefony a nyní chystá S3650, který se stane nejspíše nejlevnějším novým dotykovým modelem. Kromě toho nabídne i slušnou výbavu, ve které najdete například 2Mpx fotoaparát, QVGA displej a podporu karet microSD.

Samsung S3650

Už dnes máte možnost pořídit si stylový a vybavený dotykový mobil, kterým je Samsung S5230 Star, prodávající se za cenu pod 4 tisíce korun. Novinkový model S3650 však hodlá být ještě levnější a výsledná cena by měla jen mírně převyšovat hranici 3000 Kč. Model Corby, jak se novince přezdívá, však rozhodně nehodlá jít cestou velkých kompromisů. Potenciální zájemce zaujme již na první pohled. Zepředu sice zachovává konzervativní černou barvu, ale zadní část doslova září žlutým odstínem. Lze i očekávat, že postupem času Samsung přispěchá s dalšími barevnými variacemi. Celkově nový model působí velmi sympaticky. Výrobce totiž vsadil na osvědčené zaoblené hrany a telefon trochu připomíná vajíčko.


Černo-žluté provedení nového Samsungu S3650

Corby dále nabídne příjemné rozměry 103 x 57 x 13 milimetrů a váží 92 gramů. Drtivou většinu přední strany si ukousl dotykový, 2,8 palce velký displej, nabízející rozlišení 240 x 320 pixelů a schopný zobrazit více než 260 tisíc barevných odstínů. Ti, kteří již měli čest si vyzkoušet uživatelské prostředí nějakého dotykového Samusnugu bez operačního systému, se budou cítit doma i v modelu S3650, který také vsází na TouchWiz. V horní části zadní strany se usídlila čočka digitálního fotoaparátu. Ten nabídne rozlišení 2 Mpx. Pořízené fotky lze ukládat do vestavěné paměti se slušnou kapacitu 96 MB. Samozřejmě u moderního telefonu není žádný problém tuto paměť rozšířit pomocí karet microSD.

Z další multimediální výbavy nechybí přehrávač hudby a videozáznamů, kterému sekunduje FM rádio s funkcí RDS. Oblíbenou hudbu můžete poslouchat i bezdrátově a to díky profilu A2DP a technologii Bluetooth. Velký dotykový displej přímo vybízí k surfování po internetu. Bohužel se budete muset smířit s maximální rychlostí, kterou nabídne EDGE. Sítě 3G se nekonají. Potěší, že Samsung nezapomněl přidat rychlé přístupy k portálů YouTube, Facebook či MySpace. Samsung S3650 by se na vybraných trzích měl začít prodávat již na konci tohoto měsíce. Je pravděpodobné, že na pultech v České republice s ho dočkáme během září až října.

Technické parametry

Rozměry 103 x 57 x 13 mm
Hmotnost92 gramů
Konstrukce klasická
SítěGSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz
DisplejTFT, dotykový, rozlišení 240 x 320 px, 262 144 barev, úhlopříčka 2,8"
Paměť92MB + paměťové karty microSD
Otevřený operační systémne (vlastní UI)
Organizační funkce Budík, kalkulačka, kalendář, poznámky, stopky, úkoly, časovač, e-mailový klient
Multimédia JAVA 2.0 včetně 3D, multimediální přehrávač, FM rádio s RDS, YouTube
Fotoaparát2 Mpx (1600 x 1200 pixelů)
nahrávání videa
Datové funkceUSB 2.0, Bluetooth 2.0 (včetně A2DP profilu), GPRS, EDGE,
Baterie a výdržLi-Ion ? mAh
Doba hovoru: ? minut
Pohotovostní doba: ? hodin
Cena a dostupnost 3 300 Kč
3. čtvrtletí 2009
Diskuze ke článku
Vojtěch Adam
Vojtěch Adam
Tak tento telefon je mi teda velmi sympatický. Jako náhradní telefon asi ideál. :)
Kalimka
Tak tendle samsung je nádhernej,přecházim ted' z Nokie na Samsung nebot'mě Nokia (svym způsobem) omrzela,a tendle mobílek nemá chybu. :D Mocinky se na něj těšim. Akorát sem se chtěla zeptat: Na co je to přepínání toho displeye??? předem děkuju za odpověd'

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze