Samsungu nadále klesá zisk: meziročně údajně až o 60 %

26

Jihokorejský Samsung je i nadále největším výrobcem mobilních telefonů, ale rok 2014 si za rámeček rozhodně nedá. Dost možná jsou totiž jeho nejslavnější dny minulostí a již několikáté čtvrtletí se očekává pokles zisku.

Ještě v minulém roce, tedy ve třetím čtvrtletí 2013, vykázal Samsung provozní zisk 9,6 miliard amerických dolarů. Letošní rok je o mnoho skromnější. Samsung oznámil, že se provozní zisk bude pohybovat v rozmezí od 3,6 do 4 miliard amerických dolarů. Meziročně se tak může jednat až o 60% pokles a zároveň by šlo o čtvrté čtvrtletí za sebou, kdy je Samsung slabší než v předchozím roce.

Klíčové modely: Galaxy Note 4 a Galaxy Alpha

Prozatím nejsou k dispozici konkrétní čísla, ale zdá se, že Samsung bude muset přehodnotit svou strategii. Tlačí se na něj ambiciózní čínští výrobci jako Lenovo či Xiaomi. Teoreticky bychom se mohli dočkat poklesu cen telefonů Galaxy, čímž by Samsung mohl nastartovat prodeje. Zatím se však nic takového neděje a dva aktuálně klíčové modely, Galaxy Note 4 a Galaxy Alpha, se opět prodávají za velmi vysoké částky.

Zdroje: global.samsungtomorrow.com, engadget.com

Diskuze ke článku
Milan Kutaj
Milan Kutaj
Neoptimalizovaný TouchWIZ, neprehľadné a zbytočne rozsiahle portfólio, dizajnovo nezaujímavé a nie veľmi kvalitné produkty, vysoké ceny, ... žeby si to ľudia konečne začali všímať?
lada
Se nedivím. Předražené plastové křápy se zmršeným Androidem. Vzhledově nepěkné modely( až na pár výjimek).
jarda
Super zpráva! Nemám rád tuhle firmu, která zavinila oslabení jiných špičkových značek jako Panasonic, Sony, Sharp aj. Ať krachnou úplně, nic jiného si nezaslouží. Vždycky to byla a je podřadná firma s mizernou kvalitou, s velmi špatnou podporou. Natlačit se všude za každou cenu, o to jim jde. Lidi už je ale konečně prokoukli. Samsung do kytek!
mrazik
jednou ta kopirka musela dojet
clovek se ani nedivi...S3,4,5 byly az moc podobne pristroje bez nejake inovace cehokoli a jedine slusne zustal NOTE...navic samsung neni tak silny (a nema takove stoupence a image) jako apple...a v konkurenci dalsich skvelych androidu,ktere nabidly neco navic (posledni dobou hlavne prima sony) to proste byla jen otazka casu

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze